Eskilstunapolitiker med i MP:s nya partistyrelse

Helgens kongress i Linköping landade i en ny partistyrelse för Miljöpartiet. Fem nya namn presenterades. Ett av dem Linus Pettersson Lakso från Eskilstuna.

13 maj 2017 05:00

Strax innan klockan nio på lördagskvällen meddelade Miljöpartiet att man har en ny partistyrelse. 19 personer ingår i den nya konstellationen, inklusive partiets båda språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin, som omvaldes under fredagen.

Två namn från Sörmland valdes in – Linus Pettersson Lakso från Eskilstuna och Malin Hagerström från Nyköping. Sistnämnda beskriver lördagskvällens som något av en nagelbitare.

‒ Det känns lite omtumlande och chockartat, men såklart också jätteroligt. Jag hade nog sett det som att det var lite hugget som stucket. Det hade kunnat gå och det hade inte kunnat gå. Det var spännande när vi satt där och väntade på resultatet, säger Malin Hagerström.

Att hon får med sig partikollegan Linus Pettersson Lakso ser hon, inte helt oväntat, mycket positivt på.

‒Ja, jätteroligt. Jag känner inte honom så väl, men det är ju jättekul att Sörmland att utmärker sig på det här sättet, med två nyinvalda.

Linus Pettersson Lakso, 33, arbetar som miljöspecialist på Eskilstuna kommun och är utbildad elektroingenjör. Han är sammankallande i Miljöpartiet i Eskilstuna.

‒Jag är stolt och hedrad över förtroendet att ingå i Miljöpartiets styrelse. Där vill jag vara med och vidareutveckla partiets idéer och stärka vår förändringskraft, säger Linus Pettersson Lakso i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson