Festinord samlar kristna från hela världen

Trossamfundet Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är just nu på besök i Eskilstuna. Samfundet är även känt under namnet mormoner har sin årliga ungdomskonfernes i Eskilstuna.

4 juli 2017 12:29

Nära 800 deltagare från 20 olika länder är samlade i Eskilstuna för flera dagars aktiviteter. Besökarna tillhör det kristna samfundet Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga och många har säkert sett flera personer med namnskyltar på bröstet gå runt på stan och prata med semesterlediga Eskilstunabor.

‒Vi är här nu i Eskilstuna för den årliga ungdomskonferensen. Det är 51:a året i rad som vi har en ungdomskonferens och i år är vi här och gör roliga aktiviteter, säger Daniel Palm, projekledare för ungdomkonferensen.

Evenet går under namnet Festinord och ungdomarna i åldrarna 18 - 30 som alla är singlar bor på olika skolor i Eskilstuna fram till på lördag.

‒Alla som är med på Festinord är ogifta och det är en chans för de att kanske hitta kärleken här i Eskilstuna, säger Daniel Palm.

Vad kommer ni göra här i Eskilstuna?

‒Vi kommer att göra en massa olika aktiviteter, bland annat bygga upp Sveriges längsta upplåsbara hinderbana vid S:t Eskilsgymnaiset. Det kommer också vara lite fotboll och annat härligt här i stan, säger Daniel Palm.

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är det officiella namnet på den religion som i dagligt tal kallas för mormonism och vars medlemmar ofta benämns mormoner. Kyrkan tror först och främst att Jesus Kristus är världens Frälsare och Guds son.

Kyrkan har sitt huvudsäte i Salt Lake City, Utah. Internationellt uppgår kyrkans medlemsantal till över 15 miljoner personer. Kyrkan i Sverige har cirka 9500 medlemmar i 40 församlingar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oscar Nilsson

Ämnen du kan följa