Grannfejden: Kvinna anmäler granne för pruttar – ska ha fått stressjukdomar av ljuden

En kvinna i Eskilstuna har anmält sin ovanboende granne till hyresnämnden med kravet att hela familjen omedelbart ska flytta ut. Anledningen? Hon blir stressad av grannens pruttar.

23 februari 2018 10:57

Grannfejden i hyreshuset ska ha pågått i fyra års tid, det skriver tidningen Hem & Hyra.

Kvinnan har två gånger vänt sig till hyresnämnden. Första gången handlade det bland annat om att mannen i familjen flera gånger ska ha ”släppt väder” så att det hörts ner till hennes lägenhet.

Den gången slutade det med att bostadsföretaget skrev en skriftlig överenskommelse med henne om att prata med familjen om klagomålen.

Men kvinnan upplever att problemen bara har förvärrats. Nu kräver hon av domstolen att familjen omedelbart ska tvingas flytta ut ur huset.

Förutom de ljudliga pruttarna klagar kvinnan även på att grannen ska ha startat en borrmaskin med jämna mellanrum under hela natten och att "golfbollar slängs i golvet”.

Hon hänvisar till en paragraf i hyreslagen om störningar och hävdar att det nu gått så långt att hon själv fått stressrelaterade sjukdomar av ljuden.

Bostadsbolaget å sin sida menar att de har fullföljt sina åtaganden, eftersom de har pratat med den berörda familjen på ovanvåningen.

Tjänstemän ska även ha försökt få till medlingssamtal mellan grannarna, utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa