Hundfrisörsalong – en succé i Eskilstuna

Att gå till en hundfrisör med sin hund har blivit allt vanligare i Eskilstuna. På hundfrisörsalongen Trimmis går saxen varm varje dag.

‒Det kommer ungefär fyra till sex hundar om dagen hit och klipper sig, säger Anna Wallgren, hundfrisör.

18 augusti 2017 18:39

I Eskilstuna finns det i dag fem stycken hundfrisörssalonger och ett stort antal hunddagis som erbjuder olika typer av hundvård. Allt från kloklippning, bad och pälsklippning.

‒Det har blivit vanligare att hundägare tar sina hundar till en hundfrisör, oftast är det småhundar med mycket päls som kommer hit som behöver regelbunden vård, säger Anna Wallgren, utbildad hundfrisör.

Enligt statistik från Jordbruksverket finns det i dag över 7300 registrerade hundar i Eskilstuna kommun. Men trots att det finns många hundar och hundfrisörssalonger är konkurrensen inte så hård.

‒Vi har ett ganska tätt samarbete mellan de olika hundfrisörerna. Är det fullbokat på ena stället tipsar vi ofta om ett annat ställe, säger Anna Wallgren.

I helgen är det en nationell hundutställning i Eskilstuna. Då ska nära 2 000 hundar tillsammans med sina ägare samlas under två dagar på Ekängens IP. Men hundfrisörsalongerna i Eskilstuna har hittills inte märkt att det varit något extra tryck på salongerna.

‒De som kommer hit är här varannan eller var tredje månad ungefär, men det kommer också in folk på impuls och vill att man ska klippa klorna på hunden, säger Anna Wallgren.

I dagsläget finns det ingen formell titel för att få kalla sig för hundfrisör, men runt om i landet finns det olika skolor som driver utbildningar för att lära sig yrket.

‒Jag är relativt ny i branschen och gick en utbildning i Stockholm. För att göra det här måste man ha ett genuint hundintresse, säger Anna Wallgren.

När Eskilstuna-Kuriren besökte Anna Wallgrens salong var det 14-åriga tiken Shantis tur att bli friserad, något hon tyckte var rätt skönt. Shanti är en papillon/puff, där puff står för chinese crested powder puff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oscar Nilsson

Ämnen du kan följa