Intresset för att gå med i Mensa ökar rejält efter festnatten

Efterfesten där några Mensamedlemmar festade så hårt att både väktare och polis tillkallades har uppmärksammats i hela landet.

Nu har historien tagit en oväntad vänding. Efter festnatten har nämligen intresset för att gå med i Mensa ökat rejält.

16 maj 2017 07:30

Det var under natten mellan lördag och söndag som några av medlemmarna i Mensa festade loss ordentligt på Elite stadshotell i Eskilstuna. Samma dag hade föreningens fyra dagar långa årsträff avslutats.

Några av medlemmarna ska, enligt de uppgifter som Eskilstuna-Kuriren har fått, ha druckit medhavd sprit i korridorerna, tagit sig in i ett låst konferensrum, klättrat upp på taket och sedan spelat på ett trumset klockan fyra på morgonen.

Under de två dygnen som följde det uppmärksammade festandet har intresset för att gå med i föreningen skjutit i höjden.

‒Det är ganska logiskt, syns man i pressen så får man mer uppmärksamhet. Fler läser om oss och vågar ta steget att söka. Uppmärksamhet är bra men det här är ett väldigt sorgligt sätt att få uppmärksamhet på. Det är mycket beklagligt och ingen hade önskat det här, säger Jenny Åkerman, talesperson för Mensa.

För att bli medlem i Mensa måste man ha ett IQ på minst 131, något som testas under ett av de testtillfällen som Mensa anordnar.

Nu är flera av de kommande testtillfällena fullbokade. Normalt sett brukar föreningen få in 3,5 bokningar per dygn. De två dygnen efter att Mensamedlemmarnas festande uppmärksammats har föreningen haft hela 25 bokningar per dygn.

Har det trots allt fört något positivt med sig?

‒Det är såklart trevligt med nya medlemmar, men om man är ute efter att festa på ett väldigt hårt sätt så tror jag inte att det smartaste är att söka medlemskap i Mensa. Tvärtom, det är så långt från ett fylleslag man kan komma. Sedan är det självklart bra om folk läser på och intresserar sig för Mensa. En del har kanske vad som krävs för att bli medlem men tror att det är en tråkig sammanslutning. Nu får de se att föreningen består av helt vanliga människor som också gör bort sig, och att man kan dricka alkohol, även om det inte brukar festas på det här sättet, säger Jenny Åkerman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Rydberg

Ämnen du kan följa