Intresset stort för elbilar

För ett par år sedan var intresset ljummet. Men nu har något hänt och allt fler människor intresserar sig för elbilar. Det stod också klart när mobilitetsveckan drog i gång i Eskilstuna i helgen och en elbilsmässa arrangerades.

16 september 2017 19:47

Det var på parkeringen vid Ica Maxi i Skiftinge som sex lokala bilfirmor fanns på plats för att visa sina utbud av elbilar och hybridbilar som går på både el och traditionellt bränsle.

Och den som ville veta mer om hur man laddar sin elbil, kunde få svar på alla sina frågor av Magnus Norberg, affärsutvecklare hos Energi och Miljö. Intresset var mycket stort berättade han.

‒Intresset är stort framför allt från bostadsrättsföreningar. De vill veta hur man ska gå till väga helt enkelt. Och vi kan hjälpa till med det, säger Magnus Norberg.

Han berättar att Eskilstuna Energi och miljö under 2017 ska sätta upp 30 nya laddplatser runt om i kommunen. Det blir så kallat publika laddplatser som alla kan använda.

Men intresset är också stort från andra, från fastighetsägare, arbetsgivare eller bostadsrättsföreningar som har boende, anställda eller medlemmar som är intresserade av de nya miljövänliga bilarna - men som grubblar över var de kan laddas. Vill man ladda hemma över natten ska man kunna göra det. Eller när man jobbar, eller handlar.

En av dem som kommit för att titta var Daniel Breton och han var entusiastisk.

Han berättar att han nyligen köpt en bil, en bensindriven, men att han är helt inställd på att nästa bil får bli en elbil.

‒Jag har läst på mycket om elbilar och jag är mycket intresserad, säger han.

Varför vill du köpa en elbil?

‒För miljöns skull. Det här är framtiden, säger Daniel Breton.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa