Man hotade tävlingscyklister med gevär

En tävlingscyklist i Ärla blev nedslagen med en gevärskolv på lördagen. Han överfölls av en jaktklädd person beväpnad med ett hagelgevär. Cyklisten fick uppsöka vårdcentral för att få skadorna omplåstrade.

18 augusti 2017 10:04

‒Jag har aldrig sett människan som slog mig förut, säger cyklisten efter händelsen.

Det var vid 11-tiden som polisen ryckte ut till Ärla efter att fått in en anmälan om ett bråk under det pågående Mountainbike-loppet som avslutade Ärla-dagarna utanför Eskilstuna.

Det var när åkarna i det 30 kilometer långa loppet närmade sig Ärla inför målgången som bråk uppstod, berättar en deltagare i tävlingen för Eskilstuna-Kuriren.

‒Den här personen var ute med sina hundar längs spåret och hade ett hagelgevär med sig. Han skrek först åt flera cyklister. Sedan är det en cyklist som får ett slag med gevärskolven så att han flyger i backen.

Polisen bekräftar att man gjort en uttryckning till platsen men är i övrigt förtegen om händelsen.

‒Det finns en anmälan om att en man ska ha blivit irriterad på cyklisterna och enligt anmälan ska mannen ha slagit en cyklist med en gevärskolv, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Enligt polisen är ingen person gripen eller frihetsberövad, trots att flera av tävlingsdeltagarna kunde peka ut mannen med geväret.

Biträdande tävlingsledare Christer Dahlin berättar att det blev tryckt stämning vid målgången när uppgifterna om vad som skett under tävlingen blev kända.

‒Det blev rörigt. Över 100 cyklister deltog i loppet. När polisen hade larmats fick vi ringa brandkåren så att de kunde komma ut och öppna vägbommar åt polisen.

Den skadade cyklisten beskriver situationen som extremt hotfull.

‒Efter att han slagit mig laddade han bössan och sa åt mig att gå därifrån. Sedan kom det en kvinna och lugnade honom.

Hur mår du nu?

‒Fysiskt mår jag hyfsat bra. Jag har en sträckning i knäet från fallet. Han slog mot kroppen men slaget tog på armen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa