Mocca Deli öppnar restaurang i Norrköping

Mocca Deli fortsätter att expandera. I maj öppnar man en restaurang i centrala Norrköping.

– Det kommer att bli vår största restaurang hittills, säger Tony Mansour, delägare och grundare till Mocca Deli.

10 januari 2019 20:02

Bröderna Mansours koncept med en kombination av restaurang, bar och café är framgångsrikt. Under 2018 öppnade Mocca Deli i Örebro och i november berättade Tony Mansour att Västerås och Karlstad stod på tur för expansionen. Nu blir det i stället i Norrköping som den tredje Mocca Deli-restaurangen i ordningen kommer att slå upp portarna.

– Det blir en gigantisk etablering, den största hittills med 180 sittplatser, jämfört med de 100 vi har i Eskilstuna, säger Tony Mansour som var på plats i Norrköping förra veckan och skrev under ett tio-årigt hyresavtal.

Restaurangen kommer att ligga i en nybyggd fastighet i de centrala delarna av staden och drivas av franchisetagare.

– Det är tre lokala killar som kommer att driva den. De kommer även att ta hand om den restaurang som vi tänker öppna i Linköping framöver.

Tony Mansour och hans bröder har ambitionen att Mocca Deli ska expandera till samtliga universitetsstäder i landet.

– Vi räknar med att öppna två krogar om året. Efter Norrköping blir det Västerås och Karlstad men där är vi inte riktigt klara med lokaler än.

I Eskilstuna omsätter Mocca deli cirka 13 miljoner kronor och företaget utsågs 2018 till gasellföretag av Dagens Industri.

– I Örebro omsätter restaurangen dubbelt så mycket som den i Eskilstuna. Det är en helt annan fart och mentalitet där. Folk har mer pengar och går ut och äter mycket oftare än i Eskilstuna.

I planerna ingår även etableringar i storstäderna.

– Vi får mejl och förfrågningar från hela Sverige om att öppna Mocca Deli. Det är ett succékoncept.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!