Nya misstanken: 42-åriga kvinnan försökte beställa mord – sju gånger

Vid flera olika tillfällen misstänks den mordmisstänkta 42-åriga Eskilstunakvinnan ha försökt få någon annan att mörda på hennes uppdrag. Vid det senaste förhöret som hållits med henne delgavs hon misstanke om stämpling till mord vid sju olika tillfällen.

3 mars 2017 15:30

Detta uppger en initierad källa för Eskilstuna-Kuriren.

‒Stämpling innebär att man försöker förmå någon annan att utföra ett mord. Att man planerar för det, säger källan.

Åklagaren Jessica Wenna bekräftar uppgifterna.

‒Jag kan bekräfta att hon har delgivits misstanke om flera fall av stämplingar till mord, säger hon.

Källan som har en mycket god insyn i de pågående utredningarna om morden i Arboga 2015 och 2016, kan av hänsyn till de pågående förundersökningarna inte ge några närmare detaljer om vilka händelser det handlar om. Också Jessica Wenna är försiktig med att uttala sig, men säger:

‒Det handlar om ett antal personer som har varit föremål för hennes stämpling. Jag kan säga att stämplingarna hänger ihop med de utredningar som pågår just nu där Eskilstunakvinnan är inblandad, säger Jessica Wenna.

Den 42-åriga Eskilstunakvinnan sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök på sin pappa och mamma i Arboga i augusti 2016 och har också delgivits misstanke om mord på sin make i augusti 2015.

Nu har hon alltså också delgivits misstanke om stämpling till mord vid sju olika tillfällen.

Detta innebär alltså att den 42-åriga Eskilstunakvinnan misstänks för att vid sju olika tillfällen ha försökt få någon eller några andra personer att utföra ett mord.

Uppdatering: Den 30 mars rapporterade Expressen att åklagare Johan Fahlander hade skrivit av misstankarna om fem av fallen av stämpling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa