Polisen nöjd efter AFC:s herrallsvenska premiär: "Kunde genomföras tryggt"

Flera personer omhändertogs och polisanmälningar upprättades i samband med lördagens möte mellan AFC och ÖSK på Tunavallen. Men polisen beskriver matchdagen som lugn. – Kan konstatera att den överlag kunde genomföras tryggt och säkert, säger Mickael Backman på Sörmlandspolisen.

21 mars 2017 18:01

AFC Eskilstunas hemmapremiär mot Örebro SK drog ut på tiden eftersom rökutveckling från supportrarnas pyroteknik försenade andra halvlek något. Men mötet beskrivs inte som en stökig historia när polisen får sammanfatta dagen och sin insats.

På sin hemsida meddelar polisen att ordningstörningar har förekommit på Tunavallen. Två personer avlägsnades från läktaren efter att ha stört den allmänna ordningen och tre personer omhändertogs för fylla i samband med matchen.

Polisen har upprättat två anmälningar om brott mot ordningslagen och en anmälan om sexuellt ofredande. En person i publiken ska också ha skadats lindrigt efter ett olycksfall inne på arenan.

Men trots dessa incidenter är polisen på det hela taget nöjd med lördagens kommendering kring den herrallsvenska premiären i Eskilstuna. Förutom att upprätthålla ordningen fick polisen dirigera om trafiken när hemma- och bortasupportrar skulle lämna Tunavallen efter match.

– Jag är väldigt glad att kunna summera den allsvenska premiären från polisens perspektiv, och kan konstatera att den överlag kunde genomföras tryggt, säkert och utan allvarliga ordningsstörningar och brott, säger kommenderingschefen Mikael Backman på Sörmlandspolisens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa