Polisen slog sönder bilruta för att rädda hundar

Polisen tvingades på tisdagen slå sönder en bilruta för att rädda ett par inlåsta hundar från värmeslag. Nu uppmanar polisen allmänheten att vara försiktig med att lämna barn eller djur i bil i värmen.

28 mars 2018 14:16

Det var vid 13-tiden på tisdagen som händelsen ägde rum. Det säger Benny Ljungkvist vid Eskilstunapolisen.

Han berättar att händelsen ägde rum vid Läkargatan i Eskilstuna och att det var ett vittne som hörde av sig till polisen och bad om hjälp.

– Vittnet hade stått nästan en timme vid bilen och sett att det fanns två hundar inlåsta i den, berättar Benny Ljungkvist.

Bilen ska ha stått i solen och det ska inte ha funnits några fönster öppna för att ge hundarna luft. När polisen kom till platsen tog de först kontakt med bilens ägare som visade sig inte vara hemmahörande i Eskilstuna.

– Då fattade polisen beslut om att krossa en sidoruta i bilen. I det läget kom en tjej ut från ett av husen och var mäkta upprörd över polisens tilltag att slå sönder en ruta på hennes lånade bil, berättar Benny Ljungkvist.

Enligt Ljungkvist ska den unga kvinnan ha nekat till att hundarna skulle ha varit instängda någon längre tid i bilen. Först ska hon ha sagt att det rörde sig om 15 minuter. När hon sedan konfronterades med vittnets uppgifter ska hon ha sagt att det rörde sig om 30 minuter.

– Kvinnan är nu misstänkt för djurplågeri, säger Benny Ljungkvist.

Han uppmanar nu alla att tänka sig för när det gäller värme och bilar. Det blir oerhört fort varmt inne i en bil. Det går fortare än man anar.

– Man måste vara mycket försiktig med att lämna barn eller djur i bilar när det är såhär varmt. Det händer ofta på sommaren, men det här fallet är vad jag känner till det första för säsongen, säger Benny Ljungkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg