Skottlossning i Skiftinge – fynd på platsen bekräftar

Strax efter klockan 18 på tisdagen fick polisen in flera samtal om misstänkt skottlossning i Skiftinge i Eskilstuna. Fynd på platsen pekar på att de som ringde in hade rätt i sina antaganden.

15 augusti 2017 19:09

‒Vi har hittat hylsor, så någon form av skottlossning har det varit, bekräftar vakthavande polisbefäl Annica Wehinger Redlund.

Skottlossningen ska ha ägt rum i Skiftinge centrum, vid den stora parkeringen. Flera patruller ryckte ut och ett stort område spärrades av.

Mycket folk befann sig på platsen, och polisen höll ett antal förhör. Man gick även igenom flera bilar som stod på parkeringen.

Någon skottskadad person fanns inte i området, och det finns ingenting i övrigt som pekar på att någon ska ha träffats av någon kula.

‒Men vi har hört av oss till Mälarsjukhuset, utifall de skulle få in någon, berättar Wehinger Redlund.

Polisen har fått uppgifter om att två fordon ska ha synts i området i samband med att samtalen började komma in strax efter 18 på tisdagen, för att sedan försvinna därifrån. Dessa uppges vara intressanta, men huruvida de kan kopplas till skottlossningen är ännu oklart.

‒Troligen är det några personer som har lämnat på en vespa. Sen ska det ha varit någon bil inblandad också, säger Wehinger Redlund.

Vid 20-tiden på tisdagen hade polisen lämnat Skiftinge. Då hade ingenting nytt framkommit, enligt Annica Wehinger Redlund.

‒Nej, ingenting nytt. Men vi får jobba vidare med det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg

Ämnen du kan följa