Stort polispådrag då högerpopulister på valturné besöker Eskilstuna

I Örebro försökte motdemonstranter tidigare på onsdagen störa ett valmöte och en stor polisstyrka fick säkerställa ordningen. Under onsdagseftermiddagen har det högerpopulistiska partiet sitt nästa möte under sin valturné - denna gång i Eskilstuna.

15 augusti 2018 14:45

Högerpopulistiska Alternativ för Sverige, ett utbrytarparti från Sverigedemokraterna som bildades förra året, håller valmöte på Biblioteksplan i centrala Eskilstuna under onsdagseftermiddagen. Partiledaren Gustav Kasselstrand, som var tidigare ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, är på plats och Eskilstunapolisen bevakar området för att se till att ordningen upprätthålls.

Enligt Eskilstuna-Kurirens utsände fanns flera polisbilar och ett 15-tal poliser på Biblioteksplan i god tid före mötets början.

Alternativ för Sverige ska hålla 50 torgmöten fram till valet, och siktar på att komma in i riksdagen. Partiet målar en bild av Sverige i djup kris och att landet behöver "återtas". Det ska bland annat ske genom att nyanlände återvänder hem. "Återvandring" är partiets viktigaste fråga och man vill inför asylstopp och en aktiv politik för att människor ska flytta tillbaka till sina hemländer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Levin