Tjuvar slog till mot villa – husägaren sköt en av dem med luftgevär

Han hade jobbat natt och låg hemma och sov. När han hörde att det rasslade på nedervåningen trodde han först att det var sambon som hade kommit hem. Han messade henne. Det var inte hon. Han tog med sig luftgeväret och stod plötsligt öga mot öga med en inbrottstjuv.

14 november 2018 11:41

Klockan var 12.45 på tisdagen när dramat ägde rum i en fastighet i Svista strax utanför Eskilstuna. För det blev ett drama som kom att utspela sig för såväl fastighetsägaren som fick sömnen avbruten som för tjuvarna som trodde att huset var tomt på dagtid.

– När mannen fick svar från sambon att hon inte var hemma beväpnade han sig med ett luftgevär och gick ner på undervåningen. Han ville freda sitt hus. Han mötte en vilt främmande man i trappan, berättar polisen Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna.

Benny Ljungkvist berättar att det uppstod ett vilt tumult när inbrottstjuven plösligt hade ertappats av en beväpnad fastighetsägare. Tjuven ska ha försökt att misshandla fastighetsägaren och tjuven ska ha fått några stötar med kolven från luftgeväret. Sedan bestämde han sig för att fly från huset. Fastighetsägaren följde efter.

– När tjuven sprang ut, kunde fastighetsägaren se att också en annan man fanns därute och de sprang mot en bil. De var rädda. En av dem träffades med tre luftgevärsskott, berättar Benny Ljungkvist.

Allting som skedde gick oerhört snabbt, men fastighetsägaren lyckades se de två första bokstäverna i den utlandsregistrerade bil som tjuvarna flydde i. Alla uppgifter kablades ut till de olika polisdistrikten.

– Klockan 13.50 blev det stopp. Södertäljepolisen fick syn på en utlandsregistrerad bil som stämde på beskrivningen, säger Benny Ljungkvist.

I bilen satt en 21-åring och en 26-åring, utan hemvist i Sverige.

De anhölls och är nu misstänkta för bland annat misshandel och försök till inbrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa