42-åringens barn anhållna för delaktighet i misstänkta drunkningsmordet i Arboga

Tre personer har anhållits misstänkta för delaktighet i mord i Arboga i augusti 2015. Enligt uppgifter till tidningen VLT ska två av de anhållna vara den 42-åriga Eskilstunakvinnans barn, en dotter och en son samt en partner till dottern.

28 januari 2017 05:00

‒De har kallats in till förhör och efter förhören har de anhållits, berättar Lars Franzell på grova brottsgruppen hos polisen i Eskilstuna.

Polisen ger inga detaljer om vilka personerna är eller deras åldrar. Däremot uppger tidningen avslöjade Eskilstuna-Kuriren att flera personer kunde vara inblandade i det misstänkta drunkningsmordet på Eskilstunakvinnans make 2015. Lars Franzell på grova brottsgruppen i Eskilstuna lämnade uppgifter från utredningen om att det skulle ha varit flera personer på plats vid sommarstugan utanför Arboga vid tiden för drunkningen. Men då var bara en person delgiven misstanke om mord på 42-åringen - Eskilstunakvinnan. Nu har alltså ytterligare tre personer delgivits misstanke om inblandning i det misstänkta mordet.

– Vi har anledning att misstänka att de här tre personerna har varit delaktiga i mordet och har därför beslutat anhålla dem som skäligen misstänkta för delaktighet i mord på den man som hittades drunknad utanför Arboga i augusti 2015, säger åklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Västerås, i ett pressmeddelande under onsdagen.

Åklagarna konstaterar också att den 42-åriga Eskilstunakvinnan redan i december förra året delgavs misstanke om mord på den drunknade maken.

‒De tre ytterligare personer som nu frihetsberövats i ärendet är anhållna på den lägre misstankegraden, skälig misstanke, för delaktighet i samma mord, skriver åklagarna.

De skriver också att förundersökningen när det gäller drunkningsmordet nu går vidare med förhör av de tre anhållna och hänvisar till förundersökningssekretessen som innebär att mer information inte kommer att lämnas.

Förhör med de tre misstänkta kommer att äga rum den här veckan.

‒Min klient ska höras under torsdagen. Jag har inte träffat min klient än så jag vet inte så mycket mer än det jag har läst i tidningarna och sett på TV, säger Dick Levinson som har förordnats som försvarare till dotterns partner.

Dick Levinson säger också att han inte vet exakt vilka misstankar som riktas mot hans klient.

‒Vi får se efter förhöret, vad de har att komma med, säger han.

Samtidigt rullar utredningen kring det misstänkta drunkningsmordet på också med andra utredningsåtgärder. Och precis som tidigare efterlyser både åklagare och poliser tips från allmänheten.

I en artikel i Eskilstuna-Kuriren den 9 februari efterlyste åklagare Jessica Wenna, tips från allmänheten. Alla iakttagelser kunde vara intressanta, betonade hon.

‒Den tidpunkt som gäller är alltså mellan 7 och 8 augusti 2015. Iakttagelser vid brottsplatsen i Arboga. Om människor har sett folk i rörelse där. Eller andra intressanta iakttagelser, sa Jessica Wenna och hänvisade allmänheten att kontakta polisen på telefonnummer 114 14 och be att få prata med polisen i Västmanland.

Per Zetterlund, en av polisens utredare i Västmanland betonar att också uppgifter från Eskilstunatrakten den aktuella tidpunkten i augusti 2015, kan vara av intresse för utredarna.

‒Det har gått lång tid nu. Men naturligtvis är det intressant om någon vet eller har sett något också i Eskilstunatrakten då, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa