Undersköterskor i Eskilstuna i protest mot nerdragningar

Beskedet om personalnerdragningar på flera äldreboenden i Eskilstuna kommun har väckt starka reaktioner. Eskilstunaborna rasar mot förslaget och undersköterskor planerar protester.

‒Vi har fått gilla läget, svälja allt och bara sprungit fortare, men nu jäklar får det vara bra, säger Cathrine Thorn, undersköterska på Spångagården i Torshälla.

4 december 2017 18:28

Under tisdagseftermiddagen, klockan 16.15 samlas undersköterskor och vårdbiträden från flera äldreboenden i Eskilstuna kommun tillsammans med kritiska kommuninvånare på Torshargs IP i Torshälla för att demonstrera mot det senaste beskedet gällande äldreomsorgen i Eskilstuna. Ansvariga på förvaltningen vår artikel om Linnéa Johnsson, aktivitets- och terapiansvarig på Marielunds äldreboende som tvingas lämna sitt uppdrag i och med förändringarna så har många hört av sig.

"Vårdtagarna betalar för sin vård och omsorg med kvalité. Man får inte göra så här emot dem i underläge. Vart har pengarna tagit vägen? Det måste kosta med bra vård, personal och nöjda vårdtagare", skriver en före detta anställd inom hemvården i ett mejl.

På Eskilstuna -Kurirens Facebooksida ha hundratals reagerat.

"Är det så vi behandlar dom som byggt upp detta land? Är det så vi vill bli behandlade när det är våra generationers tur att bli gamla?", skriver en läsare.

"Varför gör ni så här?!! Om ni råkar spara lite pengar så sparar ni inte på personal iaf, vi blir sjuka av all stress!", skriver en annan.

Att engagemanget är stort, det har även demonstrationsansvariga Cathrine Thorn märkt av. På deras Facebookevenemang "Manifestation mot personalindragningar inom äldreomsorgen" har omkring 60 meddelat att de kommer, utöver det har föreningar som PRO hört av sig.

‒Vi har fått bra gensvar. Vi sa att kommer det trettio på tisdag så ser det mycket ut, men det verkar bli betydligt fler, säger Catrine Thorn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Svansbo