Eskilstunabo åtalas – misstänks för hundratals sexbrott mot 65 barn

En Eskilstunabo och före detta ungdomsledare är misstänkt för sexbrott mot 65 barn. På måndagen åtalades mannen som har erkänt samtliga brott han hittills blivit åtalad för.

– Det är tungt att behöva hantera ett sådant här material, säger kammaråklagare Thomas Bergström.

9 april 2018 12:44

Mannen som har varit ungdomsledare i en idrottsförening häktades i maj i förra året. Till en början var han misstänkt för sexualbrott mot fyra flickor. till en början misstänkt för sexbrott mot runt 75 barn. När åtal väcktes föll några misstankar bort och antalet kommer att landa på runt 65 barn som är målsägare.

Utöver brotten som begåtts via internet är mannen misstänkt för att ha stämt träff med två av flickorna och är i samband med de mötena misstänkt för våldtäkt mot barn. Det har inte väckts åtal i den delen ännu.

Den åtalade mannens advokat, Thage Stilus, berättar att han ännu inte har fått stämningsansökan och därför inte vill uttala sig.

– Jag avvaktar. Jag vill inte uttala mig förrän jag har fått det, säger han.

Eskilstuna-Kuriren har sökt flera av de advokater som representerar målsäganden, de drabbade unga flickorna, men har ännu inte fått någon kommentar.

Sexbrottsutredningen

Mannen i 30-årsåldern är från Eskilstuna och har tidigare varit ungdomsledare i en idrottsförening. Inget av brotten ska ha skett i det sammanhanget.

Han har suttit häktad sedan maj 2017. Han var till en början misstänkt för sexbrott mot fyra barn, men utredningen växte och omfattar nu runt 75 barn enligt åklagaren.

Måndagen 9 april väcktes åtal mot mannen.

Eftersom utredningen är så stor är åtalet uppdelat. I den första delen står 22 barn som målsägare.

Mannen använde sig av falska identiteter på nätet för att få kontakt med barnen, flickor födda mellan 2002 och 2006. Två av barnen ska han ha träffat personligen och är i de fallen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen är misstänkt för våldtäkt mot barn, barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt övergrepp och sexuella ofredanden.

Åtalet omfattar upp emot 350 brottsmisstankar mot 65 målsägare och utredningsmaterialet är på över 8000 sidor, enligt polisens regionala grupp "Internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn"

Rättegången startar 16 april och beräknas pågå i 26 dagar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hansson