Minnesord

Att hålla takten är A och O i alla musikaliska sammanhang. För många musiker och sångerskor har det varit Christer Fredriksson som med sin elbas givit stadga och taktfasthet. 

Under en lång tid och mer intensivt efter pensioneringen från sin ostaffär i Strängnäs har Christer ägnat massor av tid åt att stötta Eskilstuna dragspelsklubb Smedbälgarna med sitt instrument, sitt otroligt musikaliska kunnande och sin försiktiga men vänligt envisa framtoning. 

Han har engagerat sig i klubbens många och olika spelningar. Bra komp är det ofta brist på, så lyckan var stor när en elbasist anslöt sig i spelgruppen Sme´halverna. I den från klubben fristående gruppen Anniz engagerades Christer och hans elbas. Han har även varit inhoppare i klubbens andra grupper, när deras elbasister tillfälligt varit upptagna med annat. En omtyckt klubbmedlem blev Christer snabbt. 

Att han har haft ett långt och intensivt förhållande till musiken har han vid flera tillfällen berättat om. Det började redan under tonåren. Säkert är det många Strängnäsbor som vet mer i den frågan. Men för oss alla är förlusten av en duktig musiker och en vänlig medmänniska stor. 

Smedbälgarna