Eldsjälar som inte ger upp

Hösten har varit tuff för gymmet Kraft som har lokaler i Munktellarenan. Flera vattenskador har begränsat möjligheten till träning.

Eskilstuna kommun 29 november 2019 20:31

Men att stänga har aldrig varit ett alternativ. I stället ställer medlemmar upp och gör det bästa av situationen. 

– Precis när höstterminen skulle börja, alla var sugna på att komma igång efter semestern och vi hade ett schema klart för två salar, då upptäcktes vattenskadan i taket i den stora salen. Vi var tvungna att stänga salen för reparation och kommunen kunde inte erbjuda oss en annan lokal. Det blev ett sånt bakslag, säger Sandra Nordin, ordförande i det ideella gymmet Kraft Träning, Eskilstuna.

Stora salen som rymmer 45 personer stängdes av i tre månader. De mest engagerade medlemmarna bestämde sig för att göra om omklädningsrummet till en liten träningssal.

– Den är inte alls gjort för att träna i men vi fick i alla fall lite mer utrymme.

Sandra Nordin har varit anställd och drivande för gruppträningen Gympozz, i Eskilstuna gymnastikförening. 2017 bröt sig medlemmarna i Gympozz loss och startade Kraft Träning i Munktellarenan.

– Vi ville ha ett nischat gym med mycket energi, musik, fart och fläkt. Många medlemmarna följde med från Gympozz och flera är fortfarande kvar.

Nu finns cirka 380 medlemmar, 28 utbildade tränare och 6 receptionister. Vattenskadan har inneburit en del medlemstapp men Sandra ser ändå ljust på framtiden. Kraft har nämligen nyligen blivit nominerad till "Årets klubb/gym av Fitnessfestivalen som är norra Europas största event inom träning. Mässan är den 6-8 december på Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Vi är jättestolta för nomineringen och det känns fantastiskt om de ens nämner vårt namn. Vi är troligen den enda ideella föreningen bland de 28 gymmen som har plockats ut av 400. Jag tror nominering beror på att vi sticker ut – vi har den ideella drivkraften och samarbetar med många stora leverantörer, när det gäller gruppträningar, som LesMills, kettlebells och zumba. Vi har koncept som gör att vi konkurrerar med vilket gym som helst när det gäller gruppträning.

Förra veckan var den stora salen färdigrenoverad och det blev en lyckad återinvigning på lördagen. Måndagen efter kom nästa dråpslag.

– Borrprover visade att det fanns vattenskador även i taket över receptionen. Här har vi också haft bord och stolar och möjlighet till att stretcha. Om ungefär tre veckor kan vi ta bort skyddet på golvet och kanske ställa tillbaka möblerna. Men jag tror och hoppas att våra medlemmar har överseende med byggstrulet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa