Vid sjutiden på morgonen, onsdag till söndag, dyker paret upp i huset mitt emot Munktellbadet. Läggdags är det inte förrän sent på kvällen i fall dagen rundats av med trubadur- eller pubafton.
Studenten Louise Siewertsen och företagaren Fredrik "Frallan" Hedenström har tillsammans med Eskilstuna Ölkultur öppnat kaféet Kaffe Å med glutenfri och laktosfri inriktning på vad somliga skulle klassa som stans bästa uteplats intill ån.
– Under sommaren har menyn vuxit steg för steg, men vi har hela tiden tänkt "keep it simple", säger Louise.
Inte nog med att de här entreprenörerna hyser varma känslor för mat, de känner minst lika stor kärlek till varann. Paret träffades förra hösten på Mälardalens högskola där Louise studerar Innovationsteknik.
Louise älskar att knåpa ihop recept och att göra det trivsamt med nytt och gammalt, Frallan är mer inriktad på ekonomi, marknadsföring och att locka kunder.
– Det är skitkul att kunna använda slussvaktarbostaden så alla kan komma hit. Tänk att uppleva landet fast man är mitt i stan, säger Frallan och myser i kaféets solstol med gitarren i famn.
Kaffe Å serverar glutenfri kost: matiga och söta våfflor, bakad potatis, sommarsallader, fika, vin och öl från Eskilstuna Ölkultur. Det som är speciellt är att öppettiderna varierar beroende på vädret så det gäller att hålla koll på himlen (och Facebook) innan man går dit.
– Tanken från början var att jag skulle göra alltihop själv i kaféet, säger Louise och kisar mot Frallan. Och att Frallan skulle sitta på sitt kontor en trappa upp där han har sitt företag.
Den ambitionen höll inte när kunderna strömmade till. Inköpstillfällena mångdubblades snabbt och efterfrågan krävde personaltillskott. Paret har nu lyckats knyta två pensionärsvolontärer till kaféet (Mats och Annika) som hjälper till med praktiska göromål.
– Vissa dagar behöver vi vara fyra-fem personer, säger Louise.
Paret försöker slå hål på myten att det inte går att bli mätt på en våffla. För att överbevisa det gör de osötade dubbla matvåfflor med till exempel räkröra till.
Louise största utmaning har hela tiden varit att husera i ett kök på bara åtta kvadratmeter.
– Tankar har hela tiden snurrat kring hur man effektiviserar för att göra maten och servicen snabbare.
Frallan är inte bara entreprenör, han är trubadur också och plockar fram sin gitarr under fredags- och lördagskvällarna vid ån.
– Att komma tillbaka till plugget efter det här kommer att vara sjukt kul, funderar Louise. I våras läste jag entreprenörskap kopplat till kaféet och fick bra betyg. Det blir något helt annat att studera när man går in med själ och hjärta i studierna och kopplar det till verkliga livet.
Hur passande är det inte att heta Frallan när man driver ett kafé, Frallan?
– Ja, men det är inget nytt. När jag spelade Counter Strike, CS, med mina kompisar för många år sedan kallade vi varann Smöret, Kniven, Osten, Skinkan och Frallan. Sedan dess har namnet hängt kvar.