Kantareller, tofu och salladslök samsas med levande ljus, luktärter och palettblad i det ombonade köket. Hunden Elsa har precis varit ute i ösregnet och ger ett välkomnande därefter innan hon finner sig tillrätta under köksbordet. Snart vankas det dumplings. Råvarorna är redo, Josefine Bäck likaså.
– Jag vill inspirera folk att leva mer hållbart, säger 31-åringen som för ett år sedan stod på toppen av mäklarkarriären.
Då fattade hon beslutet att flytta hem till Norrnäs i Lista utanför Eskilstuna. Eller rättare sagt, ockupera ett hus tillhörande syrrans gård. Föräldrarna och brorsan bor även de ett stenkast bort.
– Mamma kommer med en nybakade bullar och syrran frågar om jag vill komma över på lite ost och vin – jättehärligt, säger hon och delar en gigantisk kanelbulle i mindre bitar.
– Den gjorde jag för att fira 20 000 följare.
Efter mäklarutbildningen slog hon sig ner på 19 kvadrat på Kungsholmen tillsammans med dåvarande pojkvännen. Josefine Bäck blev snabbt varse om vilken tuff bransch hon gett sig in i.
– De första fem åren slet jag för en skitlön. Det tog åtta år att komma till toppen, en av Östermalms två finaste firmor.
Där gick våningarna för i snitt 17 miljoner och Josefine Bäck gav allt i alla avseenden.
– Jag kunde boka av om det inte var sol på balkongen och såg till att kunderna kom på tider när våningen gjorde sig som allra bäst. Folk ringde mig, jag behövde inte jaga. Då har man kommit långt.
Var det så glammigt som det låter?
– Nej! Det var stressigt och du måste alltid vara på tårna, ditt allra bästa jag. Visst, kontoret var flott men även om jag kände en dragningskraft till det så är det inte jag som person. Inte 24/7. Jag måste få ha gummistövlar också.
Hundåren var över, du jobbade "bara" 40 timmar i veckan och drog in pengar – då sa du upp dig?
– Ironin på den va! Men det var utmaningen, själva fighten som var kul. Ytligt bekanta sa att jag var knäpp. "Ni kommer förstå sen", svarade jag.
I samma veva lade hon om kosten och gick från köttälskare till vegofantast. En stark experimentlusta kombinerad med ett digert googlande resulterade i 20-talet nya rätter – och en vilja att dela med sig av något meningsfullt.
– För mig handlar det om djuren, miljön och hälsan och jag kan inte se hur vi skulle kunna fortsätta att konsumera kött som vi gör nu. Men det behöver inte vara allt eller inget, jag äter fisk ibland.
För de dryga 20 000 följare som på tre månader hittat till kontot just.umami på Tiktok och Instagram kommer det inte som en överraskning att det asiatiska köket är en favorit.
– Äkta autentisk kinesisk mat är det godaste som finns. De flesta tror att tofu är skitäckligt och det är det, om man inte lagar på rätt sätt. Du kan få vilken struktur och smak som helst, det gäller bara att hitta rätt verktyg.
En annan favorit till såväl sallad som hamburgare är dressingen där avokadoolja, kikärtsspad, örter, kapris, soltorkade tomater, näringsjäst, rostad vitlök, honung, lime och chiliflakes mixas.
– Inte ett enda e-ämne och den är godare än vilken fet och flottig dressing som helst, säger hon och tar sig an lunchen – dumplings.
Hur lirar matlagning med att du, som på mäklartiden, bär en vit skjorta?
– Det var för att du skulle komma. Annars går jag runt osminkad i grå bomullstajts med hål i. Och Birkenstocks.
Inom ett år är målsättningen att ha 300 000 följare och företag har redan börjat höra av sig för samarbeten.
– Drivet är något jag har i mig. Nu lägger jag ut en video per dag, att planera, laga, filma, spela in röst och lägga ut är ungefär en halvtidstjänst.
Innan det är dags att steka dumplings hoppar Josefine Bäck i regnkläder och poserar för bilder utomhus. Elsa är redo att bli blöt igen och följer glatt med matte.
– Hon var med i Stockholm också. Nu när jag är där känner jag mig lite som en glad turist. Plötsligt får jag tänka – Odenvägen, Odengatan, vad heter den egentligen? Som mäklare trodde man ju att alla gator satt i ryggmärgen.
– Jag är stolt över mina rötter och var en lantis i hjärtat när jag bodde i Stockholm.
Livet på landet må te sig idylliskt men tillvaro är lika disciplinerad som vanligt. Sociala medier är ett första steg. Hon överlägger med sig själv och landar i att det kan vara klokt att inte säga för mycket. Än.
– Men jag har en plan.