Samira Brandts stora passion är att baka tårtor men också småkakor och mera klassiska bakverk, egentligen nästan allt visar det sig. Att göra tårtor tillåter henne att vara kreativ och hon vill alltid testa nya smakkombinationer. När tidningen besöker har hon bakat chokladbollar med nutellagömma och lite havssalt, en otippad men god uppdatering av den klassiska chokladbollen. Hon vägrar däremot ha på pärlsocker, "det blir för sött". Kladdkakan är dekorerad med dumle- och gelehallonfluff och grädde, men den är till hennes pappa som kommer på födelsedagsfika.
– Pappa är svag för mina bakverk även fast han inte gillar sötsaker, säger Samira.
Hon kommer ursprungligen från Dunker utanför Malmköping men flyttade till Eskilstuna för tio år sedan för jobb. Hennes mamma är halvindisk men några indiska sötsaker bakas det inte. Bakintresset kom när hon jobbade kvällstid på krogen och var ledig större delen av dagarna, "något var jag tvungen att hitta på". Bakningen började som ett tidsfördriv som växte över tid och när barnen kom tog intresset fart på riktigt.
– Då märkte jag att det här var riktigt, riktigt roligt. Jag får vara i min egna bubbla och göra något där jag kan slappna av.
Många tänker kanske att det blir mycket disk av att baka?
– Jag har ju en sambo, han får ta disken!
Samira är mamma till två små barn, assisterande butikschef på Rituals och studerar till bröllopskoordinator på fritiden. Hur hon hinner allt är en gåta, men sambon är ett stort stöd intygar hon. En livsdröm har alltid varit ett eget kafé eller ett företag något hon är övertygad om kommer inom de närmsta åren. Hon tar redan nu emot beställningar på olika bakverk. Kunderna kommer främst från tidigare rekommendationer och taggningar på sociala medier som till exempel Facebook. Till sommaren ska hon baka tårtor till ett bröllop med 120 personer.
– Jag får panik av bara tanken. Men de som beställt vet att jag är amatörbagare. Jag kommer göra en stor tårta med hallon- och chokladmousse och flera mindre, som en tårtbuffé.
Beställningen är extra intressant eftersom hon också studerar till bröllopskoordinator. Samira tacklar nervositeten med att öva mer men önskar samtidigt att dygnet hade fler än 24 timmar, berättar hon.