– Jag bakar jämt och försöker samtidigt förhindra att folk äter socker. Lite 'kul' är det allt, säger Sharin Ahmed vars kollegor tycker att hon borde ägna sig åt hobbyn på heltid.
– 'Släpp tandläkeriet men fortsätt gärna komma förbi med tårtor', säger de.
Men patienterna på Folktandvården City behöver inte oroa sig. Sharin Ahmed, 32, har inga planer på lyda uppmaningen.
– Jag vet att det inte är många som använder ordet passion om sitt jobb men jag gör det. Jag gillar patientkontakten och själva hantverket, att arbeta med fingrarna och se detaljer.
Det sistnämnda kommer väl till pass även när det gäller tårtor. Sharin gör allt från grunden, föredrar moussebaserade fyllningar och är extra förtjust i dulce de leche och red velvet-tårta. Dekorationerna görs med sockerpasta och utformas enligt beställarens önskemål. Inför tidningens besök trollar hon fram ett nyhetsintresserat rådjur.
– Mitt fjäskande får inte bli för tydligt så jag gjorde bara en liten detalj, säger hon och skrattar.
Sharin bakar även tårtor i 3D-format. Bland annat har det blivit en shoppingväska, smink, leksaker – och som den tandläkare hon är – en käke.
– De roligaste är att få fria händer, som när kunden säger 'min son fyller år, gör vad du vill under tema lastbil'.
Innan kollegorna blev testpanel – "jag kan ju inte äta allt själv" – fick familjen avnjuta resultatet. Och så är det fortfarande, trots att hon sedan ett år tillbaka är Eskilstunabo medan nära och kära finns i Stockholm.
– Inför födelsedagar testar jag nya smaker, texturer och design. Jag kan sitta uppe hela natten med dekorationerna. Är jag trött kan sköterskan fråga om jag bakat i stället för att sova, haha.
Intresset har hängt med sedan barnsben då Sharin experimenterade med storebrorsans kokosbollar.
– Till slut hade jag tagit över helt. I tonåren läste jag bakbloggar, föll för tårtor och fortsatte med att lära mig via Youtube.
Det senaste halvåret har "tårteriet" växt. Resultatet visas på instagramkontot @rinscakeart.
– Framöver kanske jag kan gå ner lite i tid och eventuellt skaffa en lokal.
Eftersom du är tandläkare – hur ofta får man äta socker?
– En gång i veckan! Sen blir det att jag smakar när jag bakar till kunder. Men jag brukar ursäkta det med att jag vet hur man borstar tänderna och fluxar noggrannt.