â Jag bakar jĂ€mt och försöker samtidigt förhindra att folk Ă€ter socker. Lite 'kul' Ă€r det allt, sĂ€ger Sharin Ahmed vars kollegor tycker att hon borde Ă€gna sig Ă„t hobbyn pĂ„ heltid.
â 'SlĂ€pp tandlĂ€keriet men fortsĂ€tt gĂ€rna komma förbi med tĂ„rtor', sĂ€ger de.
Men patienterna pÄ FolktandvÄrden City behöver inte oroa sig. Sharin Ahmed, 32, har inga planer pÄ lyda uppmaningen.
â Jag vet att det inte Ă€r mĂ„nga som anvĂ€nder ordet passion om sitt jobb men jag gör det. Jag gillar patientkontakten och sjĂ€lva hantverket, att arbeta med fingrarna och se detaljer.
Det sistnÀmnda kommer vÀl till pass Àven nÀr det gÀller tÄrtor. Sharin gör allt frÄn grunden, föredrar moussebaserade fyllningar och Àr extra förtjust i dulce de leche och red velvet-tÄrta. Dekorationerna görs med sockerpasta och utformas enligt bestÀllarens önskemÄl. Inför tidningens besök trollar hon fram ett nyhetsintresserat rÄdjur.
â Mitt fjĂ€skande fĂ„r inte bli för tydligt sĂ„ jag gjorde bara en liten detalj, sĂ€ger hon och skrattar.
Sharin bakar Ă€ven tĂ„rtor i 3D-format. Bland annat har det blivit en shoppingvĂ€ska, smink, leksaker â och som den tandlĂ€kare hon Ă€r â en kĂ€ke.
â De roligaste Ă€r att fĂ„ fria hĂ€nder, som nĂ€r kunden sĂ€ger 'min son fyller Ă„r, gör vad du vill under tema lastbil'.
Innan kollegorna blev testpanel â "jag kan ju inte Ă€ta allt sjĂ€lv" â fick familjen avnjuta resultatet. Och sĂ„ Ă€r det fortfarande, trots att hon sedan ett Ă„r tillbaka Ă€r Eskilstunabo medan nĂ€ra och kĂ€ra finns i Stockholm.
â Inför födelsedagar testar jag nya smaker, texturer och design. Jag kan sitta uppe hela natten med dekorationerna. Ăr jag trött kan sköterskan frĂ„ga om jag bakat i stĂ€llet för att sova, haha.
Intresset har hÀngt med sedan barnsben dÄ Sharin experimenterade med storebrorsans kokosbollar.
â Till slut hade jag tagit över helt. I tonĂ„ren lĂ€ste jag bakbloggar, föll för tĂ„rtor och fortsatte med att lĂ€ra mig via Youtube.
Det senaste halvÄret har "tÄrteriet" vÀxt. Resultatet visas pÄ instagramkontot @rinscakeart.
â Framöver kanske jag kan gĂ„ ner lite i tid och eventuellt skaffa en lokal.
Eftersom du Ă€r tandlĂ€kare â hur ofta fĂ„r man Ă€ta socker?
â En gĂ„ng i veckan! Sen blir det att jag smakar nĂ€r jag bakar till kunder. Men jag brukar ursĂ€kta det med att jag vet hur man borstar tĂ€nderna och fluxar noggrannt.