– Det har varit jättekul och jag vill fortsätta forska, säger 29-åringen som är uppvuxen i Skogstorp.
För oss som inte är helt bekväma med det engelska språket snurrar det till ordentligt när man ser namnet på Johan Lindells avhandling – den heter nämligen: "Cosmopolitanism in a Mediatized World – The Social Stratification of Global Orientations".
Men när jag når Johan på telefon lugnar han mig och förklarar.
– Det sägs att vi lever i en globaliserad värld och i min forskning har jag tittat på i vilken utsträckning svenskars attityder och beteenden kan sägas vara globala. Och i vilken utsträckning medier kan vara olika kanaler till omvärlden, säger Johan.
Det här låter ju spännande!
– Det har det varit, det har varit intressant att studera hur vi i Sverige å ena sidan alltid har blicken riktad mot omvärlden, samtidigt som nationens betydelse knappast är överspelad. Här tanker jag framför allt på Sverigedemokraternas succéval och den ökande tendensen att underbygga konflikter mellan vi och dom. Dessutom har jag under forskarutbildningen rest mycket och träffat många intressanta människor.
Har du kommit fram till något anmärkningsvärt?
– Kvinnor är mer globala än män. Medier kan utgöra kanaler mot omvärlden och spela en viktig roll i att globalisera vår vardag, samtidigt som de förankrar oss i lokalsamhället.
Vad gör du nu när doktorshatten är hemkörd?
– Jag har fått en postdoktortjänst på Karlstads universitet i ett projekt som ställer sig frågan: Vad händer om pressen försvinner? Min roll blir att studera framtidens nyhetskonsumenter och deras informationsvägar i en tid då massmedierna inte är helt självklara källor.
Vad vill du göra i framtiden?
– Jag vill fortsätta forska och undervisa som nu – det är 80 procent forskning och 20 procent undervisning som tjänsten gäller.
Grattis till doktorstiteln då och lycka till i fortsättningen!
– Tack ska du ha.