90 år fyller onsdagen den 10 april Vera Henriksson.

Vera bor numera i Åkers styckebruk, men har genom livet varit betydligt mer känd som Mariefredsprofil. Här har hon levt och aktivt verkat, inte minst inom församlingen, sedan ungdomsåren.

– Jag konfirmerade mig som 14-åring, efter det har jag undan för undan haft så gott som alla uppdrag man kan ha inom kyrkan, utom präst. Som diakoniassistent besökte jag många gamla och ensamma människor, det var väldigt uppskattat. Det händer fortfarande att jag hälsar på personer som behöver lite sällskap.

Hon har dessutom jobbat inom Studieförbundet Vuxenskolan och bland annat lett studiecirklar, samt administrerat två lokala fonder. En tid arbetade Vera också på Pressbyrån, och på fritiden har det blivit mycket fiske, något hon också tävlat i.

För fem år sedan flyttade Vera till Åker, där dottern Marianne med familj bor medan sonen Lars finns i Katrineholm. Vera gläds åt såväl barnbarn som barnbarnsbarn.

– Jag funderade på ålderdomshem men dottern påpekade att jag inte är gammal på det viset, och så hittade vi ett fint radhus i Åker. Jag trivs så bra, här lär jag känna så många fina, trevliga och hjälpsamma människor.

Födelsedagen firas bland annat med öppet hus under dagen, och familjekalas kommande lördag.