Carl Palm till minne

Carl Palm har avlidit.

Carl Palm har avlidit.

Foto: Privat

Minnesord2023-09-22 07:30

Som tidigare meddelats har Carl Palm, Schedewij säteri, Flen, avlidit i en arbetsplatsolycka i en ålder av 65 år.

Närmast sörjande är Sonja och de fyra barnen Catharina, Vanessa med familj, Susanna och Caspar.

Mitt i steget har den kanske mest levnadsglade av oss ryckts bort. Ett rutinarbete hemma på gården satte plötsligt stopp för ett synnerligen aktivt och innehållsrikt liv.

Carl, eller ”Calle” i de flestas mun, föddes 1958 i Forssa socken, Flen. Familjen bodde då på Spånga gård men flyttade till Schedewij säteri 1965. Calle gick i skola i Flen och valde därefter tidigt en praktisk inriktning i arbetslivet. Efter olika jordbruksutbildningar och praktik på gård i Alberta, Canada, flyttade Calle hem och tog 1982 över ägande och drift av Schedewij efter sin far.

Under Calles ledning och med Calles händer utvecklades Schedewij till en bärkraftig gård med flera verksamheter; fastighetsförvaltning och byggnadsvård, skogsbruk, jakt, anduppfödning och golvtillverkning. Med stor praktisk förmåga, nyfikenhet och en stor portion energi kunde Calle fixa det mesta. Ibland bar det inte så lite emot; granbarkborrar vars framfart varit förödande för skogsvärdet, nedbrunnen ladugård och avsågade fingrar i sågen. Men Calle kom alltid på fötter med sin positiva attityd till händelser och livet. 

Nyfikenheten och önskan om total avkoppling från gården förde Calle till sjölivet och segling. Det blev många seglatser i egna båtar i Medelhavet, över Atlanten och seglingar på öst- och västkusten här hemma. På sjön händer alltid oväntade saker och förtöjningar kan bli svåra under fel förhållanden. Ingen var en bättre rorsman än Calle i de stunderna. 

Calle öppnade ofta generöst sitt stora hem för glada kalas och fick med sitt varma hjärta alla gäster att känna sig välkomna på ett naturligt sätt. Som primus motor festivitas syntes han ofta sist på dansgolvet.

Trots många seglatser, jakter, skidresor och utvägningar genom åren hade vi alldeles för mycket kvar att uppleva tillsammans. Men vi är djupt tacksamma för all glädje vi har fått dela med Calle, han lever kvar i våra hjärtan med värme.

Tom Lindahl, Niklas Lundberg, Robert Eriksson, Peter Swärd, Sven Leijonhufvud, Nils Leijonhufvud, Lars-Gunnar Ståhl

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!