Paret bosatte sig i de vita, låga radhusen i närheten av Skogsängen och barnen fick gå i Tunafors skola och senare Djurgårdsskolan.
Inge som då var 36 år hade studier till maskiningenjör/elingenjör från KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, bakom sig jobbade vid tillfället som konsult, bland annat åt Assa i Eskilstuna.
– Så jag ringde helt enkelt upp min uppdragsgivare här i Eskilstuna och frågade om de hade något jobb åt mig. Och det hade de. En anställd på utvecklingsavdelningen skulle precis gå i pension.
Inge Lidén anställdes på Assa AB 1986. Då fanns även fabriker i Lycksele och Alingsås, minns han. Nästa vecka är han en av de sju anställda som får ta emot en gratifikation för 25 år i tjänst. De andra sex är; Björn Larsson, kommunikation och marknadsföring, Marie Egersand, växeln, Bert Lindblom, mätningstekniker, Janne Truong, mätningstekniker, Ane Skancke, montör och Mia Höglund, innesäljare, Assa OEM.
Hur kan det blir 25 år i tjänst om du började 1986 Inge?
– Man får dra bort de fyra år som jag jobbade som konsult i gen, bland annat åt Assa Abloy i Stockholm 2001-2005.
Vad är det som varit så bra med jobbet?
– Som tekniker gillar man ordning och reda plus att tänka logiskt och kreativt. Precis det har jag fått göra under alla mina yrkesverksamma år på Assa.
Inge Lidén har hela tiden haft rollen som utvecklingschef/produktutvecklare och han har arbetat mycket med standardiseringar i både Sverige och Europa och en tid även med patent.
Stor del av sin arbetstid har han därför tillbringat på testlabbet på Kungsgatan i Eskilstuna där man provar alla företaget produkter så de håller måtten för uppsatta normer, såsom slitage, kyla, inbrott och all annan yttre påverkan.
Vad var första stora uppdraget?
– Det var att utveckla Assas Twintronic-cylindrar som var en revolution i sammanhanget just då i början av 1980-talet och som vi även sökte patent på.
Inge minns också att det inte fanns några datorer på utvecklingsavdelningen när han började, utan man hade ritbrädor, tuschpennor och ritfilm när man skapade produktunderlag.
– Så en av mina första uppdrag blev att skaffa en textmaskin som gjorde arbetet lite effektivare.
Modullåset var an annan produkt Inge varit med och utvecklat.
Vilken är den stora revolutionen när det gäller lås, cylindrar, gångjärn och allt annat som hör dörrar till i dag?
– Att det är så mycket elektronik med i bilden. I dag behöver man inte låsa upp en dörr med nyckel, utan det är mest elmanövrerade lås och cylindrar.
Hur har du trivts i Eskilstuna under alla år?
– Bra, även om jag inte bor kvar längre. Har flyttat till ett ombyggt fritidshus utanför Nynäshamn, i trakterna kring Södertörn och har bara en övernattningslägenhet kvar här i Eskilstuna.
– När jag kom hit kändes Eskilstuna som en förort till Stockholm och de man träffade på stan sa när jag frågade hur de trivdes sa; "Man vänjer sig". Men visst har allt blivit mycket bättre sedan E20 byggdes om och Svealandsbanan kom till.
Inge som fyllt 65 år har också trappat ner. Han jobbar 40 procent, vilket betyder två dagar i veckan. Resten av sin tid ägnar han mer och mer åt sina fritidsintressen.
Vad gillar du mest då?
– Jag gillar att jobba med händerna, spika och skruva. Har ett antal bilar och motorcyklar därhemma som jag kan skruva på. Sen är jag sportintresserad också och ägnar mig även en del åt film och filmredigering.