Han är nöjd med sitt "karriärbyte" och åren som massör och egen företagare.
Men var det inte tufft att sadla om så där för 20 år sedan?
– Jo, visst fick jag mina "gliringar" när jag sökte till Åsa folkhögskola och friskvårdslinjen. Men jag kände att tiden var mogen att göra något annat. Pusselbitarna föll helt plötsligt på plats.
– Under många år kände jag att jag ville göra något annat än att jobba inom industrin.
Sigge hade börjat på Volvo som verkstadslärling direkt efter skolan och hade flera olika arbetsuppgifter inom både kollektiv- och tjänstesidan. Så kom en lågkonjunktur i slutet av 1980-talet.
– Jag skulle visserligen inte bli uppsagd, men mina arbetsuppgifter skulle förändras på grund av arbetsbrist. Att "plocka papper" eller stå vid en kopiator hela dagarna kändes inte lockande.
Varför valde du just friskvårdslinjen?
– Jag har alltid rört på mig mycket, tyckt om att idrotta, främst inom Korpen och varit intresserad av kropp och hälsa. När jag väl gick på friskvårdslinjen hade vi en naprapat som lärare som lärde oss extra mycket om massage. Den delen kände jag verkligen var något för mig. Senare i samband med att Trygghetsrådet stod bakom när jag slutat på Volvo sökte jag ytterligare kurser i Södertälje bland annat för att lära mig ännu mer om kroppen, rehabilitering bland annat.
SG, eller Sigge som han också gjort sig känd som genom åren, började först i en lokal i Hälsohuset, senare Top Floor hotell i Gallerian ovanför gamla Åhléns och de senaste åren har han funnits ovanför bowlinghallen, Rademachergatan 7. Men visst medger han att det var kärvt i början som egen företagare. Då körde han både taxi, budbil och färdtjänst för att dryga ut kassan. Men sen växte företaget ganska raskt, mot slutet har han haft flera anställda massörer.
– När jag började som massör i Eskilstuna fanns det bara några få, så konkurrensen var inte så hård. Jag hade också nytta av ett stort kontaktnät efter alla år på Volvo så jag fick redan från start många företagskunder, kunder som vissa hängt med alla dessa 20 år.
– Sen har jag haft många trogna privata kunder på mottagningen.
Hur har du bemötts som massör?
– Jag har haft ett väldigt gott samarbete med mina kunder och samarbetspartners som jag nu gärna passar på att tacka. Men när jag började fick jag förstås höra; "hur kan du stå där och massera samma ryggar hela tiden, det blir väl tråkigt . . . "
– Men det är inte samma ryggar. Alla är olika, alla har olika problem och jag har tyckt det varit spännande att få vara med och lösa ett kroppsligt problem. Ibland är man som massör också den siste som en med problem söker sig till, när ingenting annat hjälper, när man inte hittar rätt inom vården.
Enligt Sigge finns det ofta lösningar, det går många gånger att hitta en vägar ur kroppsliga problem.
– Det idealiska vore om man fick gå på massage inom högkostnadsskyddet, fortsätter han.
Vad händer nu?
– Redan i maj förra året sålde jag mitt företag till Brightcare som har sitt säte främst i Strängnäs, men nu också finns i Eskilstuna. Sedan dess har jag varit anställd hos dem. Det känns som ett seriöst och bra företag att lämna över till. De erbjuder komplett företagshälsovård där massagen passar väl in.