Den första glasgravstenen kom på plats på Skogskyrkogården 2010 och nu är den fjärde i samma material på plats på den gigantiska kyrkogården söder om Södermalm i huvudstaden.
Även på andra kyrkogårdar står numera några av Peters glasgravstenar.
– Ja, min brors annorlunda minnesmärke har fått efterföljare, säger Peter som under den senaste tiden fått förfrågningar från såväl tv som tidningar att berätta om sitt arbete med gravstenar.
– Det händer en hel del nu och det känns fint och hedervärt, fortsätter Peter som gjort gravstenar till bortgångna från olika religioner.
Tror du att framtidens "stenar" är av glas?
– Absolut, åtminstone att fler väljer det här alternativet. För hundra år sedan var det träkors som gällde, sedan har det varit gravstenar av sten en längre tid och nu kommer glaset.
Under den mörka årstiden är det fantastiskt vackert med en gravsten som välkomnar med blommor som blommar året om.
Det finns oändliga möjligheter när man skapar en glasgravsten, både i form, uttryck och storlek också att båda sidorna kan användas för motiv, text eller dylikt.
– Att tillsammans med kunden utforma gravstenen gör att uppdraget blir väldigt speciellt, säger Peter.
Hur ser kostnaden ut jämfört med en ordinär gravsten?
– Det handlar helt om hur mycket arbete jag lägger ner utifrån kundens önskemål.
Nyligen presenterades Sveriges Begravningsbyråers Förbund och Art on Glass Peter Ahléns gravsten.
– Vad jag vet finns det ingen liknande gravsten i världen. Glasgravstenen ligger i tiden och människor vill ha något nytt och unikt till sina anhöriga, säger förbundsdirektören Ulf Lernéus som tycker att glaset ger ett ljust och skirt intryck.
– Dessutom kan glasets båda sidor användas och det är väldigt nyskapande, fortsätter Lernéus.