Joakim brinner för svensk husmanskost

Joakim Ljung lovade mormor Karin att han skulle utbilda sig till kock. Och så fick det bli.Ett yrkesval han inte ångrar.– Nej, jag trivs, brinner för svensk husmanskost.

Personligt2015-09-16 08:00

Mormor Karin är dock borta sedan många år, men Joakim har mamma, styvpappa och två yngre syskon i Eskilstuna. Familjen kom hit för 20 år sedan från Västerås.

Och jobb som kock har Joakim haft sedan 2009 även om han precis nu är arbetslös. Han har varit anställd i Eskilstuna där han bland annat lagat mat till äldreboenden. Han har varit i Strängnäs under Dansbandskampen när den pågick där.

Hur var det?

– Roligt. Det var en lokal som var stor som tre fotbollsplaner ungefär och man skulle göra 250-300 förrätter, varmrätter och efterrätter vid varje tillfälle.

Senaste jobbet var på restaurang Michelangelo i Gamla stan.

lngen fast anställning hittills?

– Nej, bara timanställningar. Det är så i branschen. Men jag har precis varit på jobbintervju, så vi får se hur det löser sig.

Hur är det privat, lagar du mycket mat då också?

– Ja, det är dagens höjdpunkt att planera middagen. Just nu är det jag som lagar, mamma och styvpappa betalar, eftersom jag tillfälligt flyttat hem. Det är perfekt!

Egen favoritmat?

– Jag brinner för svensk husmanskost och lagar gärna det. Annars är jag förtjust i lasagne och just nu friterad fisk med egen citronsås.

Kollar du matprogrammen på tv?

– Ja ett. Med Per Morberg. Han är bäst, min idol. Jag gillar hans böcker också och honom som skådespelare. Han har en egen stil. Annars är det alldeles för många matlagningsprogram just nu.

Hur ska du fira?

– Det blir nu till helgen med lite vänner och familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om