Födelsedagen firas ändå med öppet hus och Karin bjuder på kaffe med dopp i bostaden på Mandelvägen i Borsökna, får vi veta.
Hon föddes i Jönköping och vid 9 års ålder flyttade familjen till Eskilstuna. Hon växte upp i Berga utanför Eskilstuna och arbetade efter skolavslutningen i tonåren som hembiträde. De goda kunskaperna hon erhöll bland annat i hemkunskap under skoltiden fick hon god nytta av i arbetet hos systrarna Jönsson som drev affären Wibergs eftr.
Under skoltiden fick Karin 1939 kontakt med en elev i Lillehammer, Norge. Hon har ända har sedan dess haft kvar kontakten både brevledes och med ömsesidiga besök.
– Tyvärr gick min brevvän bort nyligen och har lämnat ett stort tomrum, säger Karin när vi hörs på telefon. Rösten spricker, tårarna är närvarande, för saknaden efter brevvännen är stor.
Efter telefonistutbildning anställdes Karin som receptionist och ansvarig för August Stenmans telefonväxeln. Där arbetade Karin fram till 1965 då flytten gick till Nacka.
Under sin tid i Eskilstuna var Karin också aktiv inom idrotten och drev ledarskapet för gymnastik med "Triangelnflickorna".
– Ja, det var jag som startade gruppen, det var roligt, fortsätter Karin. Vi hade många uppvisningar runt om i Södermanland.
Triangelflickorna svarade också för teaterunderhållningen två gånger per år i Triangelborg i Mesta.
En utbildning på Lillsveds gymnastikfolkhögskola på Värmdö gav Karin den fortsatta grunden till att ägna sig åt gymnastiken och utöva den inom frivilligarbetet som i skolans regi, med undervisning i skolor runtom i Stockholm- och Värmdöområdet.
Utöver idrotten var Karin aktiv inom det fackliga med styrelseuppdrag som ordförande inom SIF-avdelningen i Eskilstuna och sekreterare i TBV-Eskilstuna under flera år.
Karin har alltid varit en aktiv person med många järn i "elden". Inom hobbydelen har klädsömnad, handarbeten, vävning, målning och keramik alltid utövats. Efter otaliga utbildningar och kurser har det även bidragit till att Karin varit ledare för kurser och aktiviteter såväl inom fritidsgårdar och skolor, främst då inom Stockholm- och Värmdöområdet.
Karin kom att verka som lågstadie- och mellanstadielärare i såväl Nacka som Värmdö skolor. Hon var klasslärare och arbetade även på fritidsgårdar.
Efter fem år som boende i Nacka köpte Karin och maken en fastighet invid Strömma kanal. Med egen brygga nedanför fastigheten var det självklart att fortsätta med båtlivet som startade tidigt under Nackatiden.
Navigationstävlingar har hon också utövat och fått priser vid flera tävlingar. Sedan 1984 har dock husvagnsaktiviteter dominerat. Korta och låga resor har gjorts inom Norden för att se allt vackert vi har här uppe i norr "innan körkortet dras in", som Karin uttrycker det.
Efter 32 år i Stockholmstrakten återvände Karin till Eskilstuna 1997 med maken Dennis.
– Vi hade innan dess haft ett sommarhus vid Borsöknasjön sedan 1994.
Men 1997 köpte paret ett hus på Mandelvägen i stället och där bor de fortfarande. Sommarhuset på andra sidan sjön finns också kvar.
– Framför allt flyttade vi för att komma nära våra barn, Lars-Erik och Ingela, med familjer. Det blev mycket åkande när vi skulle fira dem och alla barnbarn tidigare.
Hur känns det att nu fylla 90?
– Jag tänker lite småländskt att det är väl inget att "yvas" över. (stoltsera med/skryta över) Jag både ser fram emot det och inte. Hur som helst är jag tacksam för att jag är relativt pigg och rörlig, har huvudet igång och fortfarande glimten i ögat.
Ha en trevlig födelsedag!
– Tack!