"Det känns mycket spännande"

Det blir sång, dans, teater och många scenklädesbyten när Teater Klämman sätter upp Trollflöjten. Snart är det premiär.

17 januari 2018 22:04

På söndag är det premiär för Teater Klämmans föreställning Trollflöjten. Det är Anne Öster som med Janne Öster och Sanna Andersson sätter upp Trollflöjten tillsammans med drygt 30 barn och vuxna i Mellösa.

Hur känns det inför premiären på söndag?

‒Det känns mycket spännande. Det har varit en resa sedan augusti att lära barn att sjunga och spela opera. Jag började gråta på genrepet för att det var så känslosamt.

Hur har det gått med repetitionerna?

‒Det har varit svårt för en del har åtta scenklädesbyten. Det är mycket logistik. Det är tufft för barnen men de klarar det. Barnen är mellan fyra och tretton år.

Vad får den som kommer se?

‒En operaföreställning som är tre timmar i original som nu är nedbantad till 75 minuter. Vi har följt originalmanuset av Emanuel Schikaneder och plockat ut guldkornen. Publiken får se en salig blandning av teater, dans, sång och scenkläder.

Hur får ni barnen att sjunga opera?

‒Vuxna tycker nog att det är svårt att sjunga opera men barnen vet ingen skillnad på genrer. För dem är allting nytt. De hör inte att det är svårt.

Hur har åtgången på biljetter varit?

‒Det är slutsålt på premiären, det finns biljetter på vardagarna och några biljetter kvar till föreställningarna den andra helgen. Vi gör tio föreställningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa