Första maj-marschen ställs in – för få musiker i orkestern

I år kommer Socialdemokraterna inte att marschera vare sig i Flen eller Hälleforsnäs. Detta för att Flens blåsorkester inte får ihop tillräckligt många till orkestern. Men Socialdemokraterna kommer ändå att fira första maj i Folkets hus och i Sveaparken.

30 april 2018 06:04

Det blir inga demonstrationståg genom Hälleforsnäs eller Flen på första maj. Flens blåsorkester får inte ihop tillräckligt många blåsare som kan spela när Socialdemokraterna marscherar.

– Vi och Katrineholms musikkår brukar låna musiker av varandra när vi har konserter, men både den första maj och den sjätte juni spelar Katrineholms musikkår på hemmaplan, säger Christer Andersson, ordförande för blåsorkestern.

Flens blåsorkester har under flera år kämpat med problemet att man egentligen har för få orkestermedlemmar.

Trots den uteblivna blåsmusiken kommer Socialdemokraterna att fira första maj. I Hälleforsnäs kommer kommunalrådet Anders Berglöv att tala klockan 10.30 i Folkets hus. I Flen hålls mötet i Sveaparken klockan 12.00. Där talar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström. För underhållningen står Kaj Lärka.

Vänsterpartiet i Flen kommer inte att anordna något eget firande i år. Men partiet åker till Eskilstuna och deltar i den demonstration som Vänsterpartiet anordnar där. Från Flen är det avfärd tillsammans klockan 10.00, från parkeringen ovanför Netto.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hübsch