Vi har inte tid att ”sitta och dricka kaffe”

Jan Wiklund, narkossköterska och vaccinatör har frågor om en nyhetsartikel vi tidigare publicerat. Kristina Levin redaktionschef svarar.

Jan Wiklund, narkossköterska och vaccinatör har frågor om en nyhetsartikel vi tidigare publicerat. Kristina Levin redaktionschef svarar.

Foto: Eskilstuna-Kuriren

Insändare2021-06-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Kaffe och kanyler – mycket logistik bakom vaccinationer" den 25 maj.

Artikeln om vaccinationer 25/5 börjar med att det går åt ganska mycket kaffe efter ingressen...
Har svårt att tro att den logistiansvariga i regionen uttryckt sig att det är det viktigaste? Gissar att journalisten ”spetsat” till artikeln.
I Parken Zoo där jag själv jobbat ett flertal pass är vi många sjuksköterskor i olika funktioner, läkare, kövärdar, sekreterare, lokalvärdar, vakt, platsansvarig o säkert någon mer, cirka 30-40 personer/pass.

Pingstafton vaccinerade vi 900 personer, vi har inte tid att ”sitta och dricka kaffe” men vi har rast.
Som brukligt står arbetsgivaren för kaffe eller te.

Det är mycket logistik, har fungerat bra men när tidningen skriver ”Det är ganska mycket kaffe som går åt till personalen”, tidigt i artikeln undrar jag... vilket budskap vill tidningen förmedla?

Vi har lön samtidigt en lojalitet till övrig personal som kämpar på sjukhusen och vi gör detta på vår ledighet.
Den tacksamhet kunderna/patienterna visar räcker men någon form uppskattning nå’n gång från tidningen skulle inte skada

Jan Wiklund, narkossköterska o vaccinatör

Svar direkt:

Hej Jan,

Jag fick första vaccinationssprutan för ett par veckor sedan och fick ett mycket professionellt och fint omhändertagande av dina kollegor. Så tack för era insatser som vaccinatörer!

När det gäller artikeln är den läst både före och efter publicering av de vi intervjuade och de känner sig inte missuppfattade. Det de, och reportern, ville göra med reportaget var att visa på arbetet bakom vaccinationerna. Ett exempel är att när många jobbar mycket krävs det en hel del kaffe. Det var alltså inte ett sätt att försöka säga att ni tar pauser och tar det lugnt, tvärtom.

Vänligen,

Kristina Levin, redaktionschef