31 pushnotiser om Melodifestivalen är för många

Danny Saucedo snodde en ljusstav från en liten flicka i publiken när Melodifestivalen arrangerades i Eskilstuna. Inte en nyhetspush, tycker "John".

Danny Saucedo snodde en ljusstav från en liten flicka i publiken när Melodifestivalen arrangerades i Eskilstuna. Inte en nyhetspush, tycker "John".

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2024-02-29 21:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kära Eskilstuna-Kuriren! 

Det finns tillfällen som kräver att vi svarar upp mot otyg som råder i samhället. Detta är ett sådant tillfälle. Under lång tid har jag funderat på hur ni väljer vad som ska skickas ut som pushnotiser till oss som har digital prenumeration och använder oss av telefon eller dator som främsta medium i vår lokalnyhetskonsumtion. 

Det blir tydligt att er förmåga att välja rent redaktionellt vad som är av värde för era prenumeranter inte alls passar mig. I lördags skickade ni 31 pushnotiser till min telefon. Om Melodifestivalen. Som jag för all del förstår har ett stort lokalt värde för Eskilstuna som stad. Men det måste finnas gränser för vad som kan räknas som nyhetsvärde i samband med en sån här händelse. Att Danny Saucedo snor ett stackars barns glitterstav är inte av nyhetsvärde i min värld.

Så jag ber ödmjukast om en av två saker:

  1. Ge oss fler valmöjligheter att välja vilka typer av nyheter vi får som pushar! I dag finns sport och nyheter som val. Sport är för mig ointressant. Nyheter vill jag gärna ha. Men dit räknar jag inte en detaljrapport från Mello. Kanske behöver det finnas nöjesnyheter som ett val?
  2. Skaffa nån form av bedömningsgrund innan ni totalt utarmat det förtroende ni har!

John


SVAR DIREKT:
Det stämmer att vi skickar fler nyhetspushar nu än vi gjorde för några år sedan. Vid stora händelser som utspelar sig över tid kan det bli många på samma tema. Vi ser att antalet enheter som tar emot våra pushar växer hela tiden och ser det som ett tecken på att våra prenumeranter gillar att bli uppmärksammade på journalistiken som vi gör.

Vi pushar förstås de största nyhetshändelserna, avslöjanden och händelsenyheter, till exempel polis- och räddningstjänstutryckningar. Men vi pushar också det material som vi tror kan underhålla eller förvåna våra läsare. Även lättsamma nyheter som vi tror kan bli en snackis bland Eskilstunaborna. 

Vi tittar just nu på möjligheterna att införa fler val vad gäller pushnotiserna, för att du som prenumerant ska få en ännu bättre upplevelse som passar just dig. Jag gillar din tanke om att ha ett val för just kultur- och nöjesmaterialet och tar det med mig i vårt arbete framåt.

Tack för att du läser tidningen!

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning