Äldreomsorgen i Eskilstuna är under all kritik

Om man drog in på alla sorters chefer kanske det skulle kunna gå att göra yrket inom äldreomsorgen lite attraktivare, menar insändarskribenten.
Om man drog in på alla sorters chefer kanske det skulle kunna gå att göra yrket inom äldreomsorgen lite attraktivare, menar insändarskribenten.

Insändare 20 juli 2023 07:34
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är undersköterska på äldreboende i Eskilstuna sedan över 30 år. Jag ser hur vården blir allt sämre. Inte bara för de äldre utan även för oss som anställda.

Våra villkor blir sämre och sämre, vi får inte vara med och påverka schemaläggning längre, vi får inte längre 3 dagars ledighet, vi får inte vara lediga mer än 9 dagar/4 v, vi måste jobba ex antal kvällar samt varannan helg. Vi måste springa fortare på jobbet för att hinna med. Vi får inga kafferaster som tjänstemännen har, vi har inga flextider. Vi har mer och mer skyldigheter men inga rättigheter.

Då bemanningen är så usel så ser jag även att de äldre inte får den goda omvårdnaden de borde få. 

Min undran till er politiker, kommunchefer, förvaltningschefer, områdeschefer, enhetschefer, mellanchefer, minichefer osv osv. Listan kan bli lång innan vi når oss golvpersonal som ni ser bara kostar pengar och vill göra det så uselt som möjligt för att det inte ska kosta något. Om man drog in på alla sorters chefer kanske det skulle kunna gå att göra yrket inom äldreomsorgen lite attraktivare. Om ni fikar mindre, kanske det räcker till att bemanna upp avdelningarna istället.

Vill bara att ni alla som jobbar inom vård och omsorgen ska fundera på hur ni vill att vårt yrke ska vara värt att satsa på.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa