Allsidiga Biografbaren behövs i Nyfors

Insändare 16 oktober 2019 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag läste i Eskilstuna-Kuriren om att Biografbaren kan mista sitt serveringstillstånd på grund av försenad skatteinbetalning och olovlig dans blev jag jätteförvånad. I min hemby Kinnula förkunnade laestadianer att dans var synd och jag fick skamkänslor efter att ha dansat. Jag har spontandansat på Biografbaren, det vill säga rört mig när musiken varit så dansant. Ska jag nu ha skamkänslor över att jag har syndat?

Jag var tvungen att kolla på Wikipedia om det svenska dansförbudet. Till min förvåning kunde jag se att förbudet upprättades redan 1617. Danstillstånd finns nämnd i ordningslagen 1993, som i Sverige krävs för att få ordna offentlig danstillställning. Detta förbud diskuterades 2016 i riksdagen, alla andra partier ville avskaffa danstillståndet utom socialdemokraterna!

Oberoende danstillståndet eller ej känns det milt sagt föråldrat och ytterst obegripligt att ett ställe som Biografbaren, som ligger i ett område som behöver allsidiga kulturbegivenheter och attraherar folk från olika ålders-och socialgrupper ska motverkas med petitesser från Eskilstuna miljönämnd.

Ämnen du kan följa