Allt fler ungdomar borde börja åka längdskidor

Längdskidor är en bra sport som ger en bra grundstyrka och en god fysisk hälsa säger insändarskribenten.

Längdskidor är en bra sport som ger en bra grundstyrka och en god fysisk hälsa säger insändarskribenten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2023-10-20 06:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att fler ungdomar borde börja åka längdskidor. För att det är en bra sport som ger en bra grundstyrka och en god fysisk hälsa. 

För det första tycker jag att allt fler borde börja åka längdskidor då det inte är så många ungdomar och barn som åker och det blir mycket roligare med fler barn och ungdomar. I skidklubben Tunafors så finns det träningar för alla barn och ungdomar oavsett hur länge man åkt skidor eller hur duktig man är.

För det andra så är det så mycket bra som händer i kroppen när man tränar och rör på sig, du kommer också att bli starkare och känna dig piggare när du rör på dig, du kommer också minska risken för farliga sjukdomar som diabetes. 

För det tredje lär man känna många fler i Eskilstuna som man blir kompis med och kan hänga med på fritiden och snacka inför och under träningar och tävlingar, när man har växt ur ett par skidor så kan man lämna över ett par gamla skidor till någon mindre som behöver dem.

Jag förstår att många kan tycka att det är dyrt med skidor och stavar men det går att hitta billiga paket på blocket och facebook marketplace där du kan få allt skidor stavar och pjäxor som är i bra skick, men om man vill satsa lite mer och har råd så kan man köpa ännu bättre grejer. 

Alltså tycker jag att fler ungdomar borde börja åka längdskidor för att det är viktigt för barn och ungdomar att röra på sig och ha vänner att prata med.