Ännu ett skrytbygge för våra politiker

Förra fredagen togs första spadtaget i Södra stadsskogen i Strängnäs för det som ska bli ett av Sveriges största äldreboenden.

Förra fredagen togs första spadtaget i Södra stadsskogen i Strängnäs för det som ska bli ett av Sveriges största äldreboenden.

Foto: Sofia Lindgren Nolan

Insändare2023-10-27 08:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i tidningen att i Strängnäs år första spadtaget tagit för ett av Sveriges störste äldreboende. Är det för att våra politiker vill lämna efter sig ett monument.

Vem vill bo på en stor institution, inte jag i alla fall. På 70-80 talet la man ner alla stora institutioner för människor med intellektuella funktionsnedsättningar och stora mentalsjukhus stängdes också. Dessa människor skulle må bättre av att bo på mindre enheter, ansåg man då. Men nu vill våra politiker klumpa ihop oss gamla på en stor institution, det blir billigare! Säkert, det är nog fler som tänker som jag. Man får väl försöka att sluta äta, dödshjälp är ju inte tillåtit i Sverige. Då slipper jag hamna där och kommunen sparar pengar.

Varför lyssnar man inte på seniorerna? Vi är många här i Stallarholmen som vill bo kvar här, även den dag vi behöver ett särskild boende. Varför bygger man inte ett särskild boende här, som vi blev lovade, när man lade ner Selaöhemmet??

Jag vill inte bo på en stor institution i Strängnäs och absolut inte som drivs av ett vinstdrivande företag! Den dag jag behöver hemtjänst får jag, om jag har förstått rätt, inte heller välja kommunal hemtjänst när jag bor i Stallarholmen, utan blir hänvisad till ett vinstdrivande företag

Föräldrar kan välja om de vill ha sina barn i kommunal eller enskild driven skola/förskola. Ska inte vi äldre ha samma valfrihet? Det kallas diskriminering!!

Politiker, tänk om, gör rätt, fråga dem det berör, seniorerna.

Pensionär i Stallarholmen