Äntligen höjdbarriär vid viadukten

Så kommer den alltså, åtgärden som förhoppningsvis gör slut på att tunga fordon fastnar under järnvägsviadukten vid Vasavägen I Eskilstuna, skriver signaturen "Rödluvan".

Så kommer den alltså, åtgärden som förhoppningsvis gör slut på att tunga fordon fastnar under järnvägsviadukten vid Vasavägen I Eskilstuna, skriver signaturen "Rödluvan".

Foto: Foto: Arkivbilder: Johan Petersson / Josefin Wiik / Peter Larsson / Niklas Holm

Insändare2021-04-22 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Hinder vid olycksviadukten sätts upp i augusti" publicerad 16 april.

Så kommer den alltså, åtgärden som förhoppningsvis gör slut på att tunga fordon fastnar under järnvägsviadukten vid Vasavägen I Eskilstuna. Känns som en fix för tidigare förbiseenden när järnvägen och viadukten en gång projekterades. Orsaken till att just denna viadukt är så ansatt borde ha sin förklaring.

Jag håller med att det alltid finns ett föraransvar, som Sarita Hotti säger i artikeln i Eskilstuna-Kuriren 16 april. Men, det finns de förare som när de kommer fram till höjdbarriären inser sitt misstag och skall ha någonstans att ta vägen. Detta sker redan idag. På kort tid har nu lastbilar med släp varit inne bland villorna vid området Öhrlingsgatan, Kolonigatan, Jernberghsgatan och Billjergatan, närmast Circle K macken. Och ställt till med oreda för de boende när ekipagen inte klarar svänga i de snäva hörnen. Senast igår. Enligt uppgift är händelsen anmäld som smitning, orsakat av en förare vid ett lokalt åkeri. Men ser man tillbaka under åren har liknande händelser skett tidigare. 

Sarita Hotti du kanske kan ta dig tid och knacka dörr hos de villaägare, speciellt de som har staket och murar som vätter mot Billjergatan. Nämnda gator klarar inte den passage som förarna förväntar sig. De önskemål om åtgärder för att få slut på denna trafik som redan lämnats har fallit platt hittills. 
Ett tips till Stefan Krstic, knacka dörr du också. Så får vi se vem som blir först, du eller Sarita.
Boende i detta området är presumtiva väljare, de också.