Att han använder huvudet är väl bra

Centerpartiets valberedning har presenterat Muharrem Demirok som förslag till ny partiledare för Centerpartiet.

Centerpartiets valberedning har presenterat Muharrem Demirok som förslag till ny partiledare för Centerpartiet.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2023-01-20 07:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Centerns valberedning har nu nominerat Muharrem Demirok som kandidat till Centerns nästa partiledare. Demirok tycks vara en partiledare i tiden bland övriga mer eller mindre sansade ledare världen över. Det tycks vara svårt att hitta kandidater som är både förnuftiga och folkliga.

För drygt 20 år sedan var han inblandade i bråk som slutade med att han dömdes för misshandel då han skallat sina två antagonister. Att en partiledare har skelett i garderoben är varken nytt eller allvarligt (tycks det, jämför statsministerns katakomber med skelett) men att ha använt huvudet på detta brutala (att skalla någon är brutalt) sätt borgar för en viss vettlöshet även om det inträffade för mer än två decennier sedan. Han säger sig nu både skämmas och ha dåligt samvete för det inträffade men vill inte berätta om vad som egentligen inträffade, vem hans antagonister var eller om de blev skadade.

Ungdomssynder och ungdomsförbrytelser måste ju anses vara sonade när en viss tid förflutit men han tycks inte ens själv känna den ånger som han säger sig ha. Han säger att dessa två händelser är unika och de enda han varit inblandad i. Jag brukar hävda att ingen har sån otur att han åker fast och döms för det enda han gjort. Gräv mer!

Är detta verkligen den bästa kandidat som Centern kan uppbåda?