Återuppta frågan om att avskaffa sommartid!

Viktigast är då att den permanenta tiden blir normaltid, permanent sommartid vore värre än nuvarande system , skriver signaturen "En och samma tid, tack!"

Viktigast är då att den permanenta tiden blir normaltid, permanent sommartid vore värre än nuvarande system , skriver signaturen "En och samma tid, tack!"

Foto: Marcus Ericsson/TT

Insändare2021-08-25 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har gått för lång tid! Politiker måste våga ta tag i frågan om att avskaffa sommartid. Jag kan inte fatta att vi var så nära att bli av med det eländet om bara inte den där pandemin hade kommit. Men nu känns det lika hopplöst som för fem år sedan, jättelång uppförsbacka till ett EU som vi bara är en pytteliten del av. 

Hur kunde det få gå så? Vi skulle äntligen bli av med ett av människans mest idiotiska påfund men allt bara rann ut i sanden! Nu måste politiker börja bry sig om den här frågan. Låt oss få tillbaka de livliga diskussionerna från 2019! Jag vet att EU dikterar frågan (och f-n för att någon gav de den makten!) men någonstans måste vi börja. Så sätt fart politiker, motionera om det här, särskilt ni som har kontakter till EU! Viktigast är då att den permanenta tiden blir normaltid, permanent sommartid vore värre än nuvarande system.

Det naturliga är att solen står som högst klockan 12 och i Sverige är normaltid det som ligger närmast detta, så låt oss då få normaltid året runt! Återuppta den här frågan! Sommartid är förlegat. Bortom Europa och USA är det få länder som använder det, varav många har använt men avskaffat det, så avskaffa det i EU också! Snart kommer de hemska oktobermorgnarna när det är så mörkt som det egentligen först behöver vara i december. Det skulle vi slippa med permanent normaltid!