Åtgärdsplan krävs för skolan i Strängnäs

Sverigedemokraterna i Strängnäs tycker att det krävs en rejäl åtgärdsplan på kort och lång sikt för skolorna i Strängnäs.

Sverigedemokraterna i Strängnäs tycker att det krävs en rejäl åtgärdsplan på kort och lång sikt för skolorna i Strängnäs.

Foto: Kallestad, Gorm/TT

Insändare2019-11-01 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019” så har Strängnäs kommun halkat ned till plats 285 av 290 möjliga. En mycket tråkig siffra. Det är ytterst allvarligt att vi fortsätter hamna bland de sämsta skolkommunerna i hela Sverige. Vi behöver vända denna trend, omgående! Vi vet att skolpersonalen gör ett gediget arbete, allt efter de förutsättningar vi ger dem. Ändå hamnar man nästan i botten av rankingen. 

Detta är något som vi inte kan vänta med att agera i, utan det krävs en rejäl åtgärdsplan på kort och lång sikt. Vi tror att lösningen ligger i att vi politiker verkligen tar oss tid att titta ordentligt på skolorna och lyssna in elever, föräldrar och lärare. De sitter på massor av idéer och det är vårt ansvar att se till att de får utrymme att tänka utanför boxen.

Vi Sverigedemokrater föreslår att kommunen bjuder in till en gemensam studiedag där representanter från skolorna i form av elever med skolpersonal berättar för oss politiker om sina erfarenheter och vad de ser för behov. Samtliga politiska partier får då möjlighet att lyssna till skolans egna erfarenheter och förslag. 

Det vi strävar efter är att nå en politisk enighet med en strategi som resultat, där innehållet är åtgärder som är både kort- och långsiktiga. Våra skolor är en av kommunens hörnstenar som på bästa möjliga sätt ska få politikens hjälp att lyfta sina resultat.