Attityden sköt dig själv skit i andra måste bort

Attityden sköt dig själv och skit i andra måste raderas ut om samhällsklimatet ska förändras, skriver signaturen "Anette".

Attityden sköt dig själv och skit i andra måste raderas ut om samhällsklimatet ska förändras, skriver signaturen "Anette".

Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare2022-10-14 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Inte konstigt att folk vill ha en politisk förändring"publicerad den 11/10.

Som kvinna undrar jag om sverige har en ny pandemi "mäns-sjuka". Den kommer att vara vårat största samhällsproblem. En förändring i samhället sker inte med att det sitter kungar och prinsar som hjälper kriminella nätverk. Är det Socialdemokraternas fel, polisen och andra myndigheter som sliter häcken av sig? Priset som de ofta har fått betala är hot och trakasserier som utspelar sig mot dem och deras familjer. Skrämmande utveckling.

Vet Herr Wahlström varför, jo helvetet på jorden orsakas av krig som hittills har startats av just män. Klimatkris när människor måste fly från torka och svält. Fake news som sprider sig som en löpeld. Indoktrinering och främlingsfientligheter genom trollfabriker på nätet. Att makt och pengar styr de girigaste.

Välfärdens byggstenar är att alla betalar skatt och att pengarna stannar i sveriges statskassa. Inte till skatteparadisen eller giriga privatägda bolag inom skola, vård- och omsorg. Just privatägt har de blå-bruna en förkärlek till. Men det måste ske på lika villkor, nolltolerans mot mygel.

Tycker att Herr Wahlström bör veta att vi än så länge lever i ett demokratiskt samhälle där vi får kritisera orättvisor. Vi lever på 2000-talet där människor ska få känna sig lika mycket värda. Attityden sköt dig själv och skit i andra måste raderas ut om samhällsklimatet ska förändras. Kan inte se en ljus framtid med främlingsfientliga partier vid förhandlingsbordet.