Avskaffa tidsomställningen

Jag är riktigt arg över hur begreppet "vintertid" letat sig tillbaka till tidningarna, skriver signaturen "Normaltid, tack".

Jag är riktigt arg över hur begreppet "vintertid" letat sig tillbaka till tidningarna, skriver signaturen "Normaltid, tack".

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Insändare2021-11-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av insändaren "Varför kalla normaltid för vintertid?" Publicerad den 4 november.
Mycket bra sagt! Jag är riktigt arg över hur begreppet "vintertid" letat sig tillbaka till tidningarna. Mycket besviken är jag också över att den här höstens omställning inte vart den sista. Såg så mycket fram emot det här året. EU borde veta hur efter vi är. Inte många fler delar av världen än Europa och Nordamerika tillämpar det här eländet, och många länder har en gång haft tidsomställningar men sedan skrotat den så få ändan ur vagnen, EU, och avskaffa det här nån gång. Det är inte bra för kroppen att kastas mellan olika tider.
Angående problemet med att inget land har bestämt sig för vilken tid som ska råda så kan faktiskt Sverige bryta dödläget genom att bestämma sig för normaltid, för det är den typen av tid som är bäst för hälsan. Värst med nuvarande systemet är också att vi måste ha sommartid i oktober. Morgnarna blir helt outhärdliga.