Barnen får lida för okunskaperna och bristerna

"Som kommuninvånare i små kommuner så skulle jag vara orolig", skriver Stefan Lindkvist.

"Som kommuninvånare i små kommuner så skulle jag vara orolig", skriver Stefan Lindkvist.

Foto: Jessica Gow (TT)

Insändare2024-04-01 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sedan några år tillbaka har vi alla kunnat följa desinformationskampanjen som pågår och som skadar Sverige massor både inrikes men också utrikes. Socialnämnder och utskott har på några orter skrämts av den massiva kampanjen. Politikerna är som yra höns i en hönsgård, de fattar beslut som är helt irrationella, lite som än slank han hit och än slank han dit.

Men det man har hört väldigt lite om är de stackars barn som utsatts av politikernas okunskap och brister i både socialtjänstlagen och deras befogenheter. Dessutom sparkas socialsekreterare som sliter sitt hår på arbetsplatser med alldeles för lite personal, för liten budget för att kunna göra sitt jobb optimalt och dessutom ska socialsekreterarna nu ta straffet för det irrationella beteendet som socialutskott och nämnder utövar.

Det absolut värsta exemplet är Peter Lundberg i Älvsbyn som haft kontakt med en pappa genom ett stort antal SMS och han därefter, som socialutskottets ordförande fattar ett beslut, mot socialsekreterarnas åsikter och beslutar att vården av tre barn skall upphöra och barnen flyttas tillbaka till sina föräldrar som kort efteråt häktats bland annat för grova barnfridsbrott.

Älvsbyns kommun betalar dessutom ersättning till den nu misstänkta mannen med 35 000 kronor och vad värre är så har Älvsbyns kommun anlitat en konsult som kostar miljoner, pengar som kommunen kunnat spendera på två heltids socialsekreterare under ett år.

Gällivare kommun har anlitat samma bristfälliga konsult och gör snudd på samma irrationella handlande och vilka får lida?
Barnen så klart, barnen som socialtjänsten har det yttersta ansvaret för! Barn som skall skyddas från godtyckliga och irrationella beslut som skadar dem!

Som kommuninvånare i små kommuner så skulle jag vara orolig, väldigt orolig för vad socialnämnder och utskott i kommunen kan hitta på.