Bättre skolmat på Munktell önskas

Bättre skolmat ger bättre elever och lärare enligt insändarskribenten.

Bättre skolmat ger bättre elever och lärare enligt insändarskribenten.

Foto: Bonden i Skolan

Insändare2023-10-19 07:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att elever på Munktell Skolan ska få bättre skolmat eftersom de inte serverar så jättebra mat på skolan. Om eleverna inte äter får de inte i sig energi de behöver för att studera i skolan.

För det första så serverar skolan väldigt olika typer av mat, men de flesta är bara blandningar av pasta och typ baljväxt färs. Eller något med ris och någon kyckling sås. Jag tycker att det borde finnas fler alternativ på maten. Eller att man inte blandar ihop maten i köket och att man serverar saker i två rätter. Till exempel pasta/ris på ett ställe och sås och grönsaker på ett annat.

För det andra så får inte eleverna i sig den energi de behöver i skolan för att studera om de inte äter tillräckligt och det kanske påverkar deras betyg sen. 

För det tredje så kanske det finns vissa vuxna som är lite mer kräsen med maten och då kanske de inte äter så mycket och det blir inte kul med en grinig lärare som undervisar. Dels för att man inte lär sig lika bra och läraren kanske blir lätt arg på elever som hen ska hjälpa för att läraren är trött och hungrig.

Jag förstår att eleverna borde vänja sig att den mat man får den ska man äta oavsett vad det är skolan serverar för det har inte varit något problem i många år i skolan för elever att äta maten utan att klaga. De borde vara glada att de får gratis mat.

Men eleverna får egentligen inte gratis mat. Det är alla vuxna som betalar mängder av sin lön till skatten som ger pengar till skolorna som lagar maten, och det är inte bra för eleverna att inte äta i skolan när de behöver få i sig näring och energi för att växa och kunna studera i skolan.