Bilköer i Eskilstuna enkelt att åtgärda

Signaturen "Bekymrad trafikant" har enkla och billiga förslag på hur bilköerna kan minska vid Västerleden och Sveavägen i Eskilstuna.

Signaturen "Bekymrad trafikant" har enkla och billiga förslag på hur bilköerna kan minska vid Västerleden och Sveavägen i Eskilstuna.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2021-09-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har uppmärksammat två ställen med långa bilköer, Sveavägen vid Lasarettet och Västerleden.

Genom att göra en breddning till två filer vid trafikljuset vid Sveavägen, så att en fil kör rakt fram och en kör till höger, så ökas kapaciteten och köerna minskas.

Man får ta lite av gräsremsan mot gång- och cykelbanan, men det finns plats, det är inga problem. Enkelt och billigt att åtgärda.

Genom att göra rondellerna vid Västerleden tvåfiliga med breddningsfiler för på- och utfart, så att en fil kan köra till höger och en rakt fram, kommer trafikflödet att öka markant.

Detta bör ske från rondellen vid Mesta till rondellen vid McDonalds, på vissa ställen behövs en utfyllnad och asfaltering, men på andra ställen räcker det nästan med att måla om trafiklinjerna. Enkelt och billigt.

Sen vore det naturligtvis önskvärt med en breddning av hela Västerleden med en rejäl vägren så att långsamtgående fordon (arbetsmaskiner och Epa-traktorer) enkelt kan passeras. 

Ni kan åka till Västerås och studera förbifarten från Erikslund till Hälla, där flyter trafiken. 

Stillastående bilköer är väl inte miljövänligt.