Blottaren slog till mitt på ljusa dagen

Det otäcka hände inte långt från tidigare Blomsterlandet vid Närjeholme. Arkivbild.

Det otäcka hände inte långt från tidigare Blomsterlandet vid Närjeholme. Arkivbild.

Foto: Fanny Juhlin

Insändare2024-06-18 19:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag och mina vänner älskar att promenera på våra fantastiska gångstråk utefter Eskilstunaån. Men i dag mötte jag en bekant kvinna som oftast promenerar ensam och lyssnar på e-böcker eller podd under sin promenad. Hon var upprörd och skärrad.

På å-stigen mellan Gasverksbron och Närjeholme mötte hon en man/yngling som dolde sitt ansikte med en hoodie. När han närmade sig henne smet han ner i en liten glänta straxt bakom Ahlsells som ligger vid Mått Johanssons väg. När hon kom fram till gläntan drog mannen/ynglingen upp ena benet på sina mjukis-shorts och visade upp sitt könsorgan. Hon blev skräckslagen och skyndade på stegen fram till parkeringen vid Ahlsells där det fanns flera personer och fortsatte sen promenaden på stora gatan.

Jag frågade henne om hon inte ringde polisen och talade om vad hon hade sett/blivit utsatt för. Svaret jag fick var följande. ”Jag tordes inte. Tänk om han får veta vem jag är om jag anmäler!"

Har det gått så långt att man inte vågar anmäla av rädsla att man inte får vara anonym om man anmäler en sådan här händelse?