Bort med skrotbilarna från kommunens gator

Hur gör man för att bli av med långtidsparkerade skrotbilar på kommunens gator?

Hur gör man för att bli av med långtidsparkerade skrotbilar på kommunens gator?

Foto: Anders Törnström

Insändare2023-10-18 06:23
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag undrar hur det är möjligt att kommunen tillåter bilar som ej är i trafik att stå parkerade på gatorna år ut och år in utan påföljd. T ex på vår gata står bilar som det är körförbud på, vissa avställda sedan flera år tillbaka, ej besiktade på flera år, en del saknar reg.skyltar, lampor mm. De står ibland i vägen för andra bilar också, försvårar in och utfart från fastigheter.

Jag är medveten om att 24 timmars regeln gäller men det räcker tydligen att bilen rullas någon decimeter framåt eller bakåt varje dag. Den behöver inte vara körduglig eller trafikduglig på något sätt för att få stå på gatan dag ut och dag in.

Sedan körs det med en del av bilarna som har körförbud och/eller är avställda dagligen. Trots kontakt med myndigheten händer ingenting. De måste ju tas på bar gärning heter det ju och hur stor är sannolikheten att stöta på en polis ute i trafiken. Den är obefintlig om inte lika med noll.

Och vad händer om man råkar ut för en olycka med en oförsäkrad, avställd, obesiktigad bil med körförbud sedan 4 – 5 år tillbaka?? Jag bara undrar…jag vill då inte möta en sådan i trafiken.

Hur ska man komma tillrätta med dessa?

Sedan har vi alla dessa villaträdgårdar inom kommunens gränser som förfaller, en del ser ut som rena soptippar. Andra ser ut som rena djungeln där trädgårdsskötsel är ett okänt begrepp. 

Men det får ev. bli en annan insändare.